ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο «περίμενε» τα θέματα ειδικής εκπαίδευσης

31 Αυγούστου 2022, 17:51

images

Στο «περίμενε» φαίνεται να έχουν μείνει, ζητήματα που χρήζουν υλοποίησης από το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την ειδική εκπαίδευση.

Μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σε δηλώσεις του, εξέφρασε απογοήτευση ότι εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, δεν γίνονται βήματα ουσιαστικής βελτίωσης της ειδικής εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το Υπουργείο Παιδείας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα φέτος για τα παιδιά με αναπηρία. Για να δείξουν ότι κάνουν κάτι, διοργάνωσαν μια ημερίδα για να μας παρουσιάσουν οι δημόσιοι λειτουργοί το τί κάνουν μέχρι σήμερα».

Αναφέρθηκε επίσης στην εξαγγελία ενός νομοσχεδίου, για τη δημιουργία Κέντρου Αξιολόγησης των παιδιών με αναπηρίες, το οποίο, όπως πρόσθεσε, «δεν ξέρουμε πότε θα έρθει και σίγουρα δεν θα αφορά ούτε τη φετινή χρόνια, ούτε αυτή την κυβέρνηση».

Συνεπώς, «ενώ η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής στη μεγάλη της πλειοψηφία φωνάζει για το θέμα των συνοδών και για την απουσία εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, το Υπουργείο Παιδείας απαντά με μια ημερίδα και πολλά «θα» για το μέλλον, το οποίο θα αφορά ούτως ή άλλως μια άλλη κυβέρνηση», τόνισε.

Έκτοτε, επεσήμανε, «αυτή η νομοθεσία δεν ήρθε ποτέ εδώ και δέκα χρόνια»,«ενώ ακόμα και για το θέμα των συνοδών, δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε βελτιωτική απόφαση παρά τις εκκλήσεις της Επιτροπής Παιδείας, παρά τη συνάντηση της Επιτροπής με τον αρμόδιο υπουργό, παρά τις εκκλήσεις και τις φωνές εκατοντάδων γονιών», κατέληξε.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα