ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο Ογκολογικό Τρ. Κύπρου η πρώτη συνάντηση Μιχάλη Δαμιανού

16 Ιανουαρίου 2024, 12:30

images

Την πρώτη συνάντηση εκτός Υπουργείου Υγείας,  πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, o οποίος επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, συνοδευόμενος από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη. 

Ο κ. Δαμιανός εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του υπουργείου στο έργο που επιτελεί το Κέντρο στους Κύπριους ασθενείς εδώ και 25 χρόνια.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός ανέφερε ότι η πρώτη αυτή συνάντηση που πραγματοποιεί εκτός Υπουργείου έχει συμβολικό χαρακτήρα.

«Στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στον Κύπριο και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που του προσφέρονται και να στηρίξουμε και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου λόγω και του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχει εδώ και τόσα χρόνια», είπε.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, «ενημερώθηκα για τα τεχνικά ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου και η συνάντηση ήταν πάρα πολύ βοηθητική».

Τιμητικό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδη το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του κ. Δαμιανού μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Υγείας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο.

«Αυτό τιμά ιδιαίτερα  το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και με αυτό τον τρόπο πιστοποιεί το πολύ σημαντικό ρόλο που έχει το Κέντρο στον τομέα της Υγείας γενικότερα και της ανακούφισης του πάσχοντα Κύπριου πολίτη», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, τα λόγια απόλυτης στήριξης που άκουσαν οι αρμόδιοι από τον Υπουργό Υγείας τους δίνει μεγάλη ικανοποίηση.

«Αυτό το Κέντρο υπάρχει όχι μόνο για να προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα διαμέσου του ιατρικού, παραϊατρικό και διοικητικού προσωπικού αλλά για να δίδει ελπίδα στον ασθενή», τόνισε.

Ελλείψεις αντιικών φαρμάκων

Ερωτηθείς  για την έλλειψη των αντιικών φαρμάκων, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε σήμερα το πρωί, τα φάρμακα θα είναι στην Κύπρο αύριο και θα διατεθούν άμεσα στα κρατικά φαρμακεία.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη


Σχετικά Άρθρα