ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο ΓΝ Λευκωσίας θα στεγαστεί το ΤΑΕΠ για παιδιά

20 Οκτωβρίου 2022, 13:41

images

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα υπάγεται το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) για παιδιά, μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, σε τηλεοπτική παρέμβαση στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι έχουν τροχοδρομηθεί όλες οι ενέργειες ούτως ώστε η απόφαση αυτή να γίνει πράξη, προσθέτοντας ότι «εμείς ο οργανισμός και πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας έχουμε προγραμματίσει ούτως ώστε να δημιουργηθεί ΤΑΕΠ για παιδιά, το οποίο είναι μία αναγκαιότητα».

Αναφορικά με τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του ΟΚΥπΥ καθώς και την υλοποίηση άλλων έργων μεταξύ των οποίων είναι και η ενίσχυση του Μακάριου νοσοκομείου για να προσφέρει πλήρη θεραπεία σε παιδιά για όλες τις περιπτώσεις, ο κ. Χαριλάου δήλωσε ότι «είναι ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο και η προσπάθεια μας είναι τα έργα αυτά να υλοποιηθούν. Ήδη υπάρχουν στον προϋπολογισμό του οργανισμού και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση τους».

Στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν ταχύτερα βήματα ως προς την εγκατάσταση μαγνητικού και αξονικού τομογράφου στο Μακάριο Νοσοκομείο για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μικρών ασθενών, σχολίασε ότι για το Μακάριο υπάρχει ένα φιλόδοξο πλάνο για αναβάθμιση που αφορά υποδομές και εξοπλισμούς.

Σημείωσε ότι είναι μέσα στους προϋπολογισμούς του 2022 και 2023, καθώς επίσης «θεωρούμε ότι είναι μία αναγκαιότητα, γιατί δεν μπορεί ένα νοσοκομείο όπως το Μακάριο που θα αναβαθμιστεί να μην διαθέτει αυτού του είδους τον εξοπλισμό. Οπότε σίγουρα θα επενδύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Από Δευτέρα νέος γιατρός στο Μακάριο

Όσον αφορά το θέμα της κάλυψης του κενού των γιατρών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «έχουν γίνει πάρα πολλές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση ούτως ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Μακάριου Νοσοκομείου και από την άλλη όλα τα παιδάκια να τυγχάνουν της τρέχουσας ιατρικής εξέτασης».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε δώσει καθήκοντα σε ένα ιατρό νεφρολόγο από την Ελλάδα, ο οποίος έχει εξειδίκευση στη νεφρολογία παιδιών και ενηλίκων, θα αναλάβει αυτά τα παιδιά και επιπρόσθετα από τη Δευτέρα αρχίζει εργασία για ένα μήνα περίπου καθημερινά. Άρα έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις για να εξυπηρετούνται αυτά τα παιδιά», είπε.

Της Ουρανίας Στυλιανού


Σχετικά Άρθρα