ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο επίκεντρο η προώθηση της ισότητας ανδρών και γυναικών

05 September 2022, 07:40

images

Οι προσπάθειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου για την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Κύπρο με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσας Πηλείδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Κύπρο, η συζήτηση έριξε φως στις προσπάθειες των δύο χωρών για προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Στην παρέμβασή της, η κ Πηλείδου συζήτησε στην εθνική στρατηγική της Κύπρου για μείωση της ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων και την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών, την ενίσχυση του οικονομικού αλφαβητισμού και την παρουσία τους σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΑΕ στην Κύπρο, Σουλτάνος Αχμέντ Αλ Σουαΐντι, τόνισε πως η συζήτηση αποσκοπούσε στην παρουσίαση των προσπαθειών των Εμιράτων στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να είναι υποστηρικτικό στην ενίσχυση των γυναικών σε όλους τους τομείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε τις νομοθεσίες και τις νομοθετικές τροποποιήσεις που προώθησαν τα ΗΑΕ σε πέραν των 20 ζητημάτων, που καλύπτουν την εργασία, την προστασία, την πολιτική συμμετοχή, το προσωπικό στάτους, τη Δικαιοσύνη, τους μισθούς και τις τραπεζικές συναλλαγές, την ελευθερία διακίνησης, το γάμο, την επιχειρηματικότητα, την περιουσία και τις συντάξεις.

Όλα αυτά, είπε, μπορούν να ενισχύσουν τα δικαιώματα των γυναικών και να εξυψώσουν το προφίλ των ΗΑΕ παγκοσμίως, είπε.

Εξάλλου, η Δρ Χαγιάτ αλ Χοσανί, επικεφαλής του τμήματος υποστηρικτικών, προξενικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πολιτών, υπογράμμισε την αξιοσημείωτη υποστήριξη των γυναικών από την ίδρυση του κράτους, που οδήγησε τη χώρα στην πρώτη θέση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

Σχετικά Άρθρα