ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στις 161 οι καταγγελίες της Αστυνομίας για παραβίαση των μέτρων

12 Απριλίου 2021, 08:39

images

Σε 149 καταγγελίες ατόμων και 12 ιδιοκτητών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 6.00 πμ σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 11.908 έλεγχοι.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.258 έλεγχοι και προέκυψαν 27 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 2.961 έλεγχοι με 66 καταγγελίες πολιτών και τριών ιδιοκτητών υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.625 έλεγχοι με 19 καταγγελίες πολιτών και ενός ιδιοκτήτη υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.353 έλεγχοι με 21 καταγγελίες πολιτών και πέντε ιδιοκτητών υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.385 έλεγχοι με 9 καταγγελίες πολιτών και τρία ιδιοκτητών υποστατικών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 1.361 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 912 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν πέντε καταγγελίες πολιτών. Η ΜΜΑΔ διενήργησε δύο ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Από τους 11.908 ελέγχους, οι 51 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι οι καταγγελίες πολιτών αφορούσαν, μεταξύ άλλων, μετακινήσεις χωρίς αποστολή sms και τη μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Όσον αφορά τα υποστατικά, τα δύο από τα τρία υποστατικά στη Λεμεσό ήταν εστιατόρια, εκ των οποίων το ένα εξυπηρετούσε πελάτες σε κλειστό χώρο και υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο, ενώ στο άλλο δεν τηρούνταν οι αποστάσεις στον εξωτερικό χώρο από τους πελάτες, και επιβλήθηκε €500 πρόστιμο. Το ίδιο αδίκημα αφορούσε ένα άλλο υποστατικό στη Λεμεσό.

Στη Λάρνακα, ένα υποστατικό εξυπηρετούσε πελάτες μετά τις 22.45, και επιβλήθηκε €500 πρόστιμο.

Στην Πάφο από τα πέντε υποστατικά που καταγγέλθηκαν, τα τρία ήταν καφετέρειες στις οποίες δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων στον εξωτερικό χώρο. Επιβλήθηκαν €500 πρόστιμο για την κάθε περίπτωση. Μια υπόθεση φορούσε εστιατόριο, που εξυπηρετούσε πελάτες σε εσωτερικό χώρο και επιβλήθηκε €1.000 πρόστιμο και μια άλλη πρακτορείο στοιχημάτων που είχε καθήμενους πελάτες σε κλειστό χώρο και επιβλήθηκε €500 πρόστιμο.

Τέλος στην Αμμόχωστο, από τα τρία εστιατόρια που καταγγέλθηκαν, στο ένα δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μταξύ των πελατών, στο δεύτερο δεν τηρείτο μητρώο για rapid test και στο τρίτο υπήρχαν πελάτες σε εσωτερικό χώρο. Επιβλήθηκε €500 πρόστιμο για την κάθε περίπτωση.

Σχετικά Άρθρα