ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στις 10:00 συνέρχεται η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα αποθέματα σιτηρών

17 Αυγούστου 2023, 09:32

images

Στις 10:00 συνέρχεται η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών στο Υπουργείο Γεωργίας, για να εξετάσει την επάρκεια σιτηρών στην αγορά, με τις αγροτικές οργανώσεις να ζητούν απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας. Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχίες ότι οι έμποροι σιτηρών δεν διατηρούν στρατηγικά αποθέματα για έκτακτες ανάγκες.

Όπως προβλέπεται από τον περί της Διατήρησης Αποθεμάτων Πρώτων Υλών Ζωοτροφών και Σιτηρών για Ανθρώπινη Χρήση Νόμο του 2021, ο οποίος ψηφίστηκε με τη διάλυση της Επιτροπής Σιτηρών, θα πρέπει να διασφαλίζεται η δυνατότητα διατήρησης αποθεμάτων πρώτων υλών ζωοτροφών και σιτηρών για ανθρώπινη χρήση και τα αποθέματα αυτά θα διατίθενται στην αγορά με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων σε περιπτώσεις ελλείψεων ή εξαιρετικών δυσκολιών εφοδιασμού, λόγω πολεμικών συγκρούσεων, φυσικών καταστροφών, υγειονομικής κρίσης, χρηματοδοτικών προβλημάτων και άλλων απρόβλεπτων έκτακτων καταστάσεων.

Ο κ. Χάμπας είπε ότι όταν η Συμβουλευτική Επιτροπή διαπιστώσει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε σιτηρά, λαμβάνεται απόφαση για απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων. Ο ΓΓ της ΕΚΑ εξέφρασε ανησυχίες για μη ύπαρξη στρατηγικών αποθεμάτων τόσο για πρώτες ύλες ζωοτροφών, όσο και σιτηρών που διατίθενται σε αλευρόμυλους.

Σχετικά Άρθρα