ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στηρίζουν παιδιά με καρδιοπάθειες

14 Φεβρουαρίου 2022, 15:24

images

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Συγγενών και εκ γενετής καρδιοπαθειών η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Σύνδεσμος Συγγενών και φίλων παιδιών με καρδιοπάθεια ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο την στήριξη των παιδιών με καρδιοπάθειες και των οικογενειών τους.

Όπως αναφέρθηκε σε διάσκεψη Τύπου, προτεραιότητα της συνεργασίας αποτελεί η εξασφάλιση πόρων για οικονομική στήριξη συνοδών των παιδιών που μεταβαίνουν στο Εξωτερικό για θεραπείες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ησαΐα για την συνεργασία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι από την Κύπρο μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπείες 50 παιδιά το χρόνο ενώ άλλα 50 υποβάλλονται σε θεραπείες εντός Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ησαΐας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά πρέπει να αισθανθούν την αγάπη της οικογένειας τους αλλά και της κοινωνίας.

Συμμαχούμε, είπε, με τον Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων παιδιών με καρδιοπάθειες ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για στήριξη αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο Μητροπολίτης Ησαίας παρέδωσε επιταγή για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου και τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί, υποχρέωση.

Παράλληλα έθεσε τον παιδότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στη διάθεση του συνδέσμου.

Χαριτολογώντας σχολίασε και κατηγορίες εναντίον του ότι «μετέτρεψε την Μητρόπολη σε DisneyLand» επισημαίνοντας ότι η χαρά των παιδιών αποτελεί στόχο και προτεραιότητα του.

Σχετικά Άρθρα