ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στήριξη Τράπεζας Κύπρου στην «Αροδαφνούσα»

22 Οκτωβρίου 2021, 13:35

images

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και την Αροδαφνούσα με οικονομική και άλλη υποστήριξη, όπως πράττει τα τελευταία 23 χρόνια με ετήσια χορηγία καθώς και με άλλους τρόπους υποστήριξης, όπως εταιρικό εθελοντισμό, είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Τάκης Αράπογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».

Ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει ότι, η ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου έγινε από την Πρόεδρο του ΔΣ του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Μύρια Σταυράκη, την Εκτελεστική Διευθύντρια Μαρία Ιωαννίδου καθώς και την Δρα Σοφία Νέστωρος, Ιατρική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Ο κ. Αράπογλου εξέφρασε θαυμασμό για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει το Ανακουφιστικό Κέντρο «Αροδαφνούσα», για τις άριστες κτηριακές εγκαταστάσεις και τον ζήλο του προσωπικού και επισήμανε επίσης ότι το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και την Αροδαφνούσα με οικονομική και άλλη υποστήριξη, όπως πράττει τα τελευταία 23 χρόνια με ετήσια χορηγία καθώς και με άλλους τρόπους υποστήριξης, όπως εταιρικό εθελοντισμό.

«Επίσης αντάλλαξε απόψεις για τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του Κέντρου και υπέβαλε εισηγήσεις για προβληματισμό, αναφέροντας ως παραδείγματα παρόμοιου τύπου Mη Kερδοσκοπικούς Οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό», προστίθεται.

Συνεχάρη επίσης όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβάθμιση του Κέντρου, δωρητές, διαχρονικούς υποστηρικτές, εθελοντές καθώς και το ιατρικό, το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για το ζήλο και την αγάπη τους στους ασθενείς με καρκίνο.

Η Δρ Νέστωρος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του Κέντρου, τις υπηρεσίες που προσφέρονται για στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, τον προϋπολογισμό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και την επικείμενη ένταξη του Κέντρου στο Γενικό Σχέδιο Υγείας και είπε ακόμα ότι το Κέντρο προσφέρει πολυεπίπεδες υπηρεσίες, στη βάση του τρίπτυχου «σώμα, ψυχή και πνεύμα», με γνώμονα πάντοτε τον ασθενή.

Στην «Αροδαφνούσα» λειτουργούν 26 μονόκλινα δωμάτια νοσηλείας και χώροι θεραπειών και συναντήσεων με Επαγγελματίες Υγείας. Στο οίκημα στεγάζονται επίσης τα Κεντρικά Γραφεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας.

Σχετικά Άρθρα