ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για λειτουργία Γραφείου ΠΟΥ στην Κύπρο

19 Δεκεμβρίου 2022, 11:08

images

Προχωρούν κανονικά οι διαβουλεύσεις και οι εργασίες, ώστε να τεθεί σε λειτουργία το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, σημειώνοντας ότι από χθες, Κυριακή, βρίσκονται στην Κύπρο τρεις αξιωματούχοι του Οργανισμού για διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εντός Ιανουαρίου αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία, στην παρουσία του Πε­ριφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, ο οποίος θα έρθει στην Κύπρο για την τελετή υπογραφής.

Όπως σημείωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αθανασίου, οι τρεις αξιωματούχοι του ΠΟΥ θα επισκεφθούν σήμερα τον χώρο, όπου θα στεγαστεί το Γραφείο του Οργανισμού στην Λάρνακα, ενώ θα συναντηθούν με λειτουργούς του Δήμου Λάρνακας και του Υπουργείου Υγείας.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι αύριο, Τρίτη, θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη με Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η μέχρι στιγμής διαδικασία και οι διαβουλεύσεις που έγιναν.

«Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα προς διευθέτηση, ωστόσο, όλα βαίνουν καλώς», είπε ο κ. Αθανασίου.

Το Γραφείο του ΠΟΥ θα βρίσκεται αποκλειστικά στην Κύπρο και θα καλύπτει τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ θα απαρτίζεται από Κύπριους εμπειρογνώμονες, αλλά και από εξωτερικό εμπειρογνώμονα του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Γραφείο Περιφέρειας της Ευρώπης του ΠΟΥ στην Κύπρο θα δραστηριοποιηθεί στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων, που έχουν ως στόχο την πρόληψή τους, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων.

Επίσης, θα δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων και στη δικτύωση και δημιουργία συμμαχιών μεταξύ των χωρών της Λεκάνης της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και εμπλοκή των ενδιαφερομένων χωρών μέσω στοχευμένων δράσεων.

Σχετικά Άρθρα