ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην Κύπρο την Πέμπτη η Στέλλα Κυριακίδου

23 Φεβρουαρίου 2024, 16:30

images

Την Κύπρο επισκέπτεται την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, την Πέμπτη, το πρόγραμμα της Επιτρόπου περιλαμβάνει συμμετοχή στη δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» από τις 10:30 ως τις 12:00, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού και της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένας Ευαγγέλου. 

Στη συνέχεια η Επίτροπος θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πανεπιστημιούπολη Αγλαντζιάς) και συγκεκριμένα στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής — Κέντρο Αριστείας για Βιοτράπεζα και Βιοϊατρική Έρευνα, όπου από τις 15:00 ως τις 16:00 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δρ. Κωνσταντίνο Δέλτα και τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Αριστείας. 

Από τις 16:30 ως τις 17:30 η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, Άθω Τσινωντίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). 

Την Παρασκευή, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας (European Health Union) και τη σημασία της αλληλεγγύης των κρατών μελών στα θέματα της υγείας. 

Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με τους φοιτητές σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στην ευρωπαϊκή δημοκρατία και τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες μας (10:00 – 11:00). 

Στις 12:00 της ίδιας μέρας η Επίτροπος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου. 

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου ολοκληρώνεται με συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Iνστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου και τους Διευθυντές των κλινικών του Ογκολογικού Κέντρου στις 16:00.

 

Σχετικά Άρθρα