ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην Κύπρο την Παρασκευή η Στέλλα Κυριακίδου

08 Νοεμβρίου 2022, 16:56

images

Η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, θα βρίσκεται στην Κύπρο από την Παρασκευή 11 ως τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου για να απευθυνθεί στην 42η ετήσια διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αντικαρκινικών Συνδέσμων (ΕCL) και στο 4ο Κυπριακό Ογκολογικό Συνέδριο που φέτος διεξάγονται στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου η Επίτροπος θα εκφωνήσει στις 9:30 ώρα Κύπρου, την κεντρική ομιλία στο συνέδριο της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA) με τίτλο: «Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο: υιοθέτηση, αξιολόγηση, εξέλιξη».

Ακολούθως, η Επίτροπος στις 10:30 θα επισκεφθεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στη Λευκωσία. ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στη Λεμεσό, όπου στις 19:25 θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία κατά το 4ο Κυπριακό Ογκολογικό Συνέδριο με τίτλο «Πραγματοποιώντας Πρόοδο στην Αντικαρκινική Φροντίδα, μέσω Έρευνας, Καινοτομίας και Δια-τομεακής Συνεργασίας».

Τέλος, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η Επίτροπος, στις 9:30 ώρα Κύπρου θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «Ας μιλήσουμε για ισότητα, ποιότητα και καινοτομία στη φροντίδα του καρκίνου», κατά το 42o ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αντικαρκινικών Συνδέσμων (ΕCL).

Με αφορμή τη μετάβασή της στην Κύπρο, η Επίτροπος δήλωσε: «Στην Ευρώπη, περίπου 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% μέχρι το 2035. Γνωρίζουμε ότι λόγω της πανδημίας, τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια καρκινοπαθείς δεν είχαν επαρκή πρόσβαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο κι αυτό συνεπάγεται καθυστερημένη διάγνωση. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Καρκίνου που βρίσκεται σε εφαρμογή, μαζί με τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μπορεί να επιφέρει πραγματική αλλαγή και βελτίωση στη ζωή των ασθενών, αλλά και των οικογενειών τους».

Σχετικά Άρθρα