ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην Κύπρο νέο σύστημα διαχείρισης ινσουλίνης

16 Μαρτίου 2023, 11:36

images

Η εταιρεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, Hemoglobe, παρουσίασε χθες στην Κύπρο το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ινσουλίνης Omnipod DASH, ένα απλό και διακριτικό τρόπο παροχής ινσουλίνης για άτομα με διαβήτη τύπου 1. 

Σύμφωνα με την Hemoglobe, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του Omnipod DASH, ακόμα και σε ασθενείς βρεφικής ηλικίας τεκμηριώνονται σε πλήθος μελετών που περιλαμβάνουν χιλιάδες ασθενείς και παρουσιάζονται από επαγγελματίες υγείας σε όλα τα διεθνή τεχνολογικά συνέδρια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Ακόμη, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του πληρούν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και ως εκ τούτου αποτελεί μία από τις λίγες αντλίες ινσουλίνης που έχουν έγκριση από τον FDA.

Επίσης, υπάρχει τεράστια κλινική εμπειρία από τους ασθενείς και τους γιατρούς τους για το εν λόγω προϊόν.

Προστίθεται ότι σε μια έρευνα του Insulet του Νοεμβρίου 2019 για 2.481 χρήστες του Omnipod DASH και Omnipod στις ΗΠΑ, το 97% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα συνιστούσαν το Σύστημα Omnipod σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο.

Ζητούν να παρέχεται στους ασθενείς από το Υπουργείο Υγείας

Σημειώνεται ότι το Omnipod DASH, αποζημιώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας τον Φεβρουάριο του 2022 και έκτοτε μέχρι σήμερα περισσότεροι από 450 άνθρωποι με ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα, απολαμβάνουν εξαιρετικό γλυκαιμικό έλεγχο, ταυτόχρονα με σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Όπως αναφέρθηκε, από την πρώτη στιγμή ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον των ανθρώπων με ζαχαρώδη διαβήτη της Κύπρου, οι οποίοι καλούν επανειλημμένα την εταιρεία και μάλιστα μοιράζονται τις απορίες τους δημόσια ζητώντας δίκαιη πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής. 

Η Hemoglobe Hellas έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή του Omnipod DASH στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και έχει συμμετάσχει επίσης σε διαγωνισμό για την κάλυψη των αναγκών παιδιών με διαβήτη τύπου 1.

Παρόλα αυτά, η διαγωνιστική διαδικασία δεν επέτρεψε τη διάθεση του Omnipod DASH στα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη στην Κύπρο, με αποτέλεσμα αρκετά εξ αυτών να προμηθεύονται το Omnipod DASH ιδιωτικά με κόστος.

Συγκεκριμένα, το άτομο με διαβήτη τύπου 1 χρειάζεται δέκα Pods κάθε μήνα με το καθένα να κοστίζει στα 45 ευρώ, και ως εκ τούτου το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 450 ευρώ τον μήνα. Η συσκευή προσωπικού διαχειριστή διαβήτη (PDM) με οθόνη αφής αγοράζεται ξεχωριστά και δεν χρειάζεται αλλαγή κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Hemoglobe Hellas μέσω του τοπικού υποκαταστήματος της Hemoglobe Cyprus είναι στην πλήρη διάθεση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου σύντομα να βρεθεί το πλαίσιο που θα ορίσει ο οργανισμός προκειμένου να καταστεί διαθέσιμο και μέσω αποζημίωσης στους ασθενείς που το χρειάζονται.

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Hemobloge με εμπειρία στην εκπαίδευση και στην τεχνική υποστήριξη των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη διαθέτει οργανωμένο και ξεχωριστό τμήμα 24ωρης τεχνικής υποστήριξης που ακολουθεί όλους τους κανόνες της υλικοεπαγρύπνησης, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών μετά την πώληση.

Πώς λειτουργεί το Omnipod DASH

Αντί για ένα σχήμα πολλαπλών ημερήσιων ενέσεων, ή μια παραδοσιακή αντλία ινσουλίνης με σετ έκχυσης, η θεραπεία με Pod περιλαμβάνει ένα φορητό Pod που παρέχει ινσουλίνη.

Συγκεκριμένα, το Σύστημα Omnipod DASH αποτελείται από δύο βασικά μέρη, ένα αδιάβροχο Pod χωρίς σωληνάκια που παρέχει αδιάκοπη παροχή ινσουλίνης για 3 ημέρες (έως 72 ώρες) και έναν Προσωπικό Διαχειριστή Διαβήτη (PDM) με οθόνη αφής.

Το Pod είναι μια μικρή, χωρίς σωλήνες, φορητή και αδιάβροχη συσκευή που γεμίζετε με ινσουλίνη και την προσαρτάτε απευθείας στο σώμα σας. Το Pod επικοινωνεί ασύρματα με το Omnipod DASH PDM για τον προγραμματισμό της χορήγησης της ινσουλίνης.

Επίσης, το Pod έχει βαθμό αδιαβροχότητας IP28 για έως και 7,6 μέτρα για 60 λεπτά.

Το PDM δεν είναι αδιάβροχο. Κατά την εκκίνηση, το Pod και το μόνιτορ διαχείρισης διαβήτη (PDM) πρέπει να τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, το μόνιτορ (PDM) [Προσωπικός Διαχειριστής Διαβήτη] θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρων από το Pod.




Σχετικά Άρθρα