ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην κατηγορία 1 το ΓΝ Λεμεσού- Στην κατηγορία 2 ΓΝ Λάρνακας, Αμμοχώστου

17 Οκτωβρίου 2023, 06:03

images

Στην κατηγορία 1 κατέταξε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), το Νοσοκομείο Λεμεσού μετά και την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που παραχώρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥgeiaWatch, o δείκτης δυσκολίας των περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο ΟΚΥπΥ, ξεπερνά το όριο που αφορά τα νοσηλευτήρια της κατηγορίας 1 και ως εκ τούτου ο Οργανισμός προχώρησε στην τοποθέτηση του στην κατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες του YgeiaWatch, στη κατηγορία 2 κατατάχθηκαν το Νοσοκομείο Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου με βάση τα κριτήρια του ΟΑΥ, τα οποία ο ΟΚΥπΥ θεωρεί ότι δεν είναι αντικειμενικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ΟΚΥπΥ έδωσε νέα στοιχεία στον ΟΑΥ τα οποία καταδεικνύουν ότι όλα τα νοσηλευτήρια έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διαπίστευσης και θα πληρούν το συγκεκριμένο κριτήριο.

Με τη πλήρωση αυτού του κριτηρίου, ο ΟΚΥπΥ εξασφαλίζει για το κάθε ένα από τα νοσηλευτήριά του άλλες 15 μονάδες.

Μέχρι σήμερα, οι 15 μονάδες που αφορούν το συγκεκριμένο κριτήριο, είχαν δοθεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Η διαδικασία διαπίστευσης διασφαλίζει τη συστηματική βελτίωση όλων των διεργασιών εντός των νοσηλευτηρίων, τόσο εκ μέρους του διοικητικού όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, βάσει αυστηρών υγειονομικών προτύπων και διεθνών πρακτικών.

Παράλληλα, χθες σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον ΟΚΥπΥ, συζητήθηκαν τα κριτήρια τα οποία καθόρισε ο ΟΑΥ και με τα οποία ο ΟΚΥπΥ διαφωνεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συναντίληψη με την Υπουργό και τον ΟΚΥπΥ για αυτό το θέμα και θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη όπου θα συζητηθούν.

Την ίδια ώρα έγιναν εισηγήσεις από πλευράς ΟΚΥπΥ για συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΓΝ Λεμεσού αλλά και στην προβολή υπηρεσιών του.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα