ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην Ιαπωνία για την σύνοδο των G7 για θέματα υγείας η Επίτροπος Κυριακίδου

12 Μαΐου 2023, 07:20

images

Στις συζητήσεις για την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής για τα θέματα υγείας θα συμμετάσχει κατά την υπουργική σύνοδο της ομάδας των G7 στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας η Επίτροπος για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Σάββατο και την Κυριακή, 13 και 14 Μαΐου.

Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο περιλαμβάνουν την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής για τη διακυβέρνηση των θεμάτων υγείας, την αύξηση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης ανά το παγκόσμιο και την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας.

Στην ομάδα των G7, των επτά ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο, βρίσκονται η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και ο Καναδάς. Στις συναντήσεις συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Επίτροπος Κυριακίδου θα συμμετάσχει επίσης σε κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών των G7 για χρηματοδότηση των παγκόσμιων συμπράξεων και πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας, μαζί με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Τη Δευτέρα η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου στο Τόκιο με σκοπό να ενημερωθεί για την προσέγγιση της Ιαπωνίας στην έρευνα, την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση, τον έλεγχο, τη θεραπεία και τη φροντίδα του καρκίνου.

Επίσης, η Επίτροπος θα συζητήσει θέματα που αφορούν τη συνεργασία ΕΕ - Ιαπωνίας στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων με τον Υπουργό Γεωργίας, Δασονομίας και Αλιείας της Ιαπωνίας, Τετσούρο Νομούρα.

Σχετικά Άρθρα