ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών ο ΠΑΣΥΝΜ

11 Απριλίου 2024, 19:25

images

Στην 118η Συνέλευση της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών (FN)η οποία συντάσσει E μεταξύ 11 και 12 Απριλίου συμμετέχει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΥΝΜ η EFN απαριθμεί πάνω από 6 εκατομμύρια νοσηλευτές σε όλη την Ευρώπη.

Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του EFN είναι ο αντιπρόεδρος του Παγυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) Δρ Αριστείδης Χωραττάς, ο οποίος και προέδρευσε της Γενικής Συνέλευσης. Στη Γενική συνέλευση του EFN παρευρέθηκαν από την Κύπρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΜ Δρ Σταύρος Βρυωνίδης, ο Θεοχάρης Ιωάννου μέλος του ΠΑΣΥΝΜ και ο επίσημος αντιπρόσωπος του ΠΑΣΥΝΜ στο EFN και ο Δρ Κυριάκος Ανδρέου αναπληρωτής αντιπρόσωπος του ΠΑΣΥΝΜ στο EFN.

Προστίθεται ότι στη Γενική Συνέλευση συζητούνται σημαντικά θέματα και γίνεται προσπάθεια για κοινή γραμμή όπου είναι εφικτό, όπως για παράδειγμα για την αντιμετώπιση της έλλειψης Νοσηλευτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα μέλη της EFN, αναφέρεται, «ζητούν δράση για ασφαλή επίπεδα στελέχους, καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασία για την παροχή ασφαλών και κατάλληλης νοσηλευτικής φροντίδας σε όλη την Ευρώπη».

Τα στοιχεία δείχνουν, προστίθεται, «ότι η αυξημένη στελέχωση νοσηλευτών με κατάλληλο συνδυασμό δεξιοτήτων επηρεάζει θετικά τα αποτελέσματα και τα ποσοστά θνησιμότητας των ασθενών και βελτιώνει την εργασιακή ικανοποίηση και τη διατήρηση των νοσηλευτικών».

Άλλα θέματα είναι ο οδικός χάρτης του προηγουμένου Νοσηλευτή (APN) και ειδικοτήτων Νοσηλευτών, έμφαση στην εκπαίδευση κ.α.

Η EFN υποστηρίζει την ανάγκη επένδυσης στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες ως έτσι ώστε να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στη νοσηλευτική φροντίδα, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των ασθενών.

«Ος ΠΑΣΥΝΜ συμφωνούμε και υποστηρίζουμε την άποψη της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών ότι η νοσηλευτική και οι σχεδιασμοί δεν σταματούν με το τέλος της πανδημίας», σημειώνεται.

Τα κράτη, που αναφέρονται μεταξύ άλλων, πρέπει να προετοιμαστούν για το παρόν και το μέλλον.

Οι προκλήσεις ήταν πολλές στο πρόσφατο παρελθόν, επομένως «η στερέωση με νοσηλευτές που είναι η ραχοκοκαλιά των Νοσοκομείων, των εθνικών σχεδίων υγείας πρέπει να είναι επαρκής και ασφαλής, η συνεχής εκπαίδευση, η ετοιμότητα στο ζενίθ για πιθανές επόμενες υγειονομικές προκλήσεις που δεν αποκλείονται να εμφανιστούν. ».

Σχετικά Άρθρα