ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για Συνήγορο Ασθενή

18 Απριλίου 2024, 14:28

images

Στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο, υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας το νομοσχέδιο που προνοεί την ίδρυση και λειτουργία στην Κύπρο του θεσμού του Συνήγορου του Ασθενή, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, όπου παρουσιάστηκε το έργο του Υπουργείου κατά τον πρώτο έτος διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που προνοεί τη λειτουργία των κέντρων αποκατάστασης και αποθεραπείας αναμένεται να επανακακατατεθεί στη βουλή τον ερχόμενο Ιούνιο μετά και τις διαβουλεύσεις που έγιναν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις Πανεπιστημιακές κλινικές και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «βρίσκεται στο στάδιο επαναδιαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πριν την υποβολή του για νομοτεχνικό έλεγχο στη Νομική Υπηρεσία. Η  επανακατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται εντός του 2024», σημείωσε.

Επίσης, στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο έχει υποβληθεί το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το επάγγελμα του διασώστη. Η κατάθεση του στη Βουλή αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Περαιτέρω κ. Δαμιανός  ανέφερε ότι εντός του έτους προγραμματίζεται η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ασθενοφόρων.

Εντός του 2024, πρόσθεσε, αναμένεται ότι θα κατατεθούν στη Βουλή και τα νομοσχέδια, που αφορούν τα κλινικά εργαστήρια ,τις υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας, τη λειτουργία των ιατρείων και οδοντιατρείων, τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια  και τα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα