ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη βουλή οι ψευδοθεραπείες για αλλαγή φύλου

30 Νοεμβρίου 2022, 17:42

images

Στην επιτροπή νομικών συζητήθηκε η πρόταση νόμου του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Κουκουμά, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις για τροποποίηση του ποινικού κώδικα έτσι  ώστε να εισαχθεί το αδίκημα της εφαρμογής πρακτικής τεχνικής ή παροχής  υπηρεσιών ψευδοθεραπειών για μεταβολή ή εξάλειψη του σεξουαλικού  προσανατολισμού.

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου, ανέφερε ότι έγινε κατ’ άρθρον συζήτηση και η πρόταση αυτή θα επανέλθει ξανά στην Επιτροπή. 

Όπως αναφέρθηκε, για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι για το ζήτημα της ποινικοποίησης των προσπαθειών μεταστροφής φύλου έχει απευθυνθεί ερώτημα  για το εάν ενήλικες με τη θέλησή τους πηγαίνουν σε ιερείς, αφού θεωρούν  ότι κάνουν αμαρτία ή δεν νιώθουν καλά και ζητούν βοήθεια από τον πνευματικό τους. Η εξομολόγηση, είπε, εάν ψηφιστεί ο συγκεκριμένος  νόμος θα είναι πλέον ποινικό αδίκημα σε αυτές τις περιπτώσεις και «θα δούμε ιερείς να οδηγούνται στα δικαστήρια έτσι ώστε να ορκίζονται στο  ευαγγέλιο, για να αναφέρουν τι λέχθηκε στην εξομολόγηση». 

Σχετικά Άρθρα