ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σταθμός δειγματοληψίας για Καραϊσκάκειο το αεροδρόμιο Λάρνακας την Κυριακή

24 Φεβρουαρίου 2022, 06:00

images

Σταθμός εγγραφής και δειγματοληψίας για τον εμπλουτισμό του Κυπριακού Αρχείου ∆οτών Μυελού των Οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος θα λειτουργήσει την ερχόμενη Κυριακή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ταξιδιώτες και επισκέπτες που θα βρεθούν από τις 2 μμ μέχρι τις 4 μμ στην κύρια είσοδο του Αεροδρομίου Λάρνακας, στο επίπεδο των αναχωρήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν στο αρχείο, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, δίνοντας τα στοιχεία τους και μικρό δείγμα σάλιου.

Η εκδήλωση εμπίπτει στο πλαίσιο της πεζοπορίας αγάπης, συνολικής απόστασης 130 χιλιομέτρων, που πραγματοποιεί από τις 22 Φεβρουαρίου ο εθελοντής-πεζοπόρος, Αλέξης Σοφοκλέους, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και την ενίσχυση του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους ξεκίνησε την πεζοπορία στις 22 Φεβρουαρίου από το Αεροδρόμιο Πάφου, όπου λειτούργησαν επίσης σταθμοί εγγραφής δωρητών για προσωπική δειγματοληψία. Η προσπάθειά του περιλαμβάνει καθημερινές πορείες 15-20 χλμ με τη συνοδεία προσωπικού της Εθνικής Φρουράς με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να εμπλουτιστεί η τράπεζα των εθελοντών δοτών. Το όλο εγχείρημα στηρίζουν έμπρακτα η Εθνική Φρουρά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και η Hermes Airports.

Σχετικά Άρθρα