ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στα τέλη του 2022 η λειτουργία γραφείου ΠΟΥ στην Κύπρο

02 September 2022, 10:48

images

Τέλη του 2022, αναμένεται η λειτουργία στην Κύπρο, γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ενημέρωσε χθες, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge, για την εξασφάλιση έγκρισης για τη λειτουργία του Εθνικού Γραφείου της Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ, στα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με το Υπ. Υγείας, ο κ. Kluge τόνισε ότι η λειτουργία του γραφείου θα επιφέρει σημαντικό όφελος όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη, ο κ. Kluge εισηγήθηκε στον κ. Χατζηπαντέλα, όπως πραγματοποιήσουν δια ζώσης συνάντηση, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Committee for Europe of the World Health Organization 72nd session, που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ, στις 12 - 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε επίσης, η έναρξη των συζητήσεων μεταξύ υπηρεσιακών λειτουργών του ΠΟΥ και του Υπουργείου Υγείας, για τη διευθέτηση τεχνικών και διαδικαστικών ζητημάτων.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Γραφείο Περιφέρειας της Ευρώπης του ΠΟΥ στην Κύπρο θα δραστηριοποιηθεί στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση  αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψή τους, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων.

Επίσης, θα δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων και στη δικτύωση και δημιουργία συμμαχιών μεταξύ των χωρών της Λεκάνης της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και εμπλοκή των ενδιαφερομένων χωρών, μέσω στοχευμένων δράσεων.


Σχετικά Άρθρα