ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στ. Κυριακίδου: Η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για την Ένωση Υγείας

01 Δεκεμβρίου 2020, 12:18

images

Το μήνυμα ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, για μια ευρωπαϊκή ένωση της αλληλεγγύης, της υγείας, που νοιάζεται και στηρίζει, κοντά στον πολίτη, έστειλε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της θητείας της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο twitter η Επίτροπος αναφέρει τα εξής: «Φίλες και φίλοι, όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο υγείας και ασφάλειας τροφίμων πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε η πανδημία της Covid-19 στη ζωή μας».

«Μια πανδημία η οποία έχει στοιχίσει τις ζωές, εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας και έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας», σημειώνει.

«Γνωρίζω τις καθημερινές θυσίες όλων των πολιτών και τις τεράστιες μάχες που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή», τονίζει η Επίτροπος και διαβεβαιώνει: «εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την εξεύρεση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου».

«Για την εφαρμογή των στρατηγικών μας για τον καρκίνο και για τα φάρμακα για το νέο πρόγραμμα Eu4health και για μια ευρωπαϊκή ένωση υγείας. Για μια Ευρώπη που νοιάζεται και στηρίζει. Για μια Ευρώπη κοντά στον πολίτη. Για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης. Αυτοί είναι οι στόχοι μου και με αυτούς θα συνεχίσω να πορεύομαι», αναφέρει η Επίτροπος.

«Σαν σήμερα, 1 χρόνος στην Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. Μια χρονιά δύσκολη όσο καμιά στο παρελθόν. Ας κρατήσουμε ότι νοιαστήκαμε ο ένας για τον άλλον. Και ας πορευτούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα στο μέλλον», καταλήγει η κ. Κυριακίδου.

Σχετικά Άρθρα