ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού

27 Δεκεμβρίου 2022, 13:55

images

Σταθερή αλλά σοβαρή είναι η κατάσταση υγείας του τετράχρονου κοριτσιού με σοβαρή λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α, το οποίο μετέβη στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον Alpha Κύπρου, εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία για την εξέλιξη της υγείας του κοριτσιού.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και άλλα σοβαρά περιστατικά με στρεπτόκοκκο Α, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση, αλλά γενικότερα υπάρχουν επιφανειακές λοιμώξεις στρεπτόκοκκου για τις οποίες χορηγείται φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι μετά από την έξαρση που παρατηρήθηκε έγιναν όλες οι ενέργειες από το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε ο στρεπτόκοκκος να είναι πλέον υποχρεωτικό δηλούμενο νόσημα, όπως γίνεται και με άλλες λοιμώξεις που καταγράφονται στην πλατφόρμα του Υπ. Υγείας για να μπορέσουμε να έχουμε τα δεδομένα», σημείωσε.

«Θα έχουμε τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα», είπε, προσθέτοντας ότι με διάταγμα του Υπουργού Υγείας έχει τροποποιηθεί νόμος που καθιστά υποχρεωτικό δηλούμενο νόσημα τη λοίμωξη στρεπτόκοκκου.

«Άρα χρειάζεται κάποιες μέρες για να δούμε να όντος υπήρξαν άλλα περιστατικά, αν έχουν δηλωθεί για να ενημερώσουμε και τους πολίτες», ανέφερε. 

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα