ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σφίγγει τον κλοιό στις θεραπείες Botox η Βρετανία

02 September 2023, 16:12

images

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό των θεραπειών ομορφιάς υψηλού κινδύνου, εν μέσω χιλιάδων καταγγελιών για αποτυχημένες προσπάθειες.

Τα προτεινόμενα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση διαφημίσεων στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επεμβάσεις που απευθύνονται σε άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και ηλικιακό όριο για πιο επικίνδυνες θεραπείες.

Εξετάζει επίσης ένα καθεστώς αδειοδότησης στο οποίο οι θεραπευτές ομορφιάς στην Αγγλία θα πρέπει να εγγραφούν στις τοπικές αρχές τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν ορισμένες θεραπείες. Οι εξουσίες για την εισαγωγή ενός καθεστώτος αδειοδότησης παραχωρήθηκαν στον υπουργείο Υγείας με τον νόμο περί υγείας και φροντίδας του 2022.

Τα μέτρα θα αφορούν θεραπείες υψηλότερου κινδύνου, αλλά μη χειρουργικές, συμπεριλαμβανομένου του Botox, της αποτρίχωσης με λέιζερ και των δερματικών πληρωτικών.

Η κυβέρνηση αναζητά γνώμες από ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις και όσους εργάζονται στη βιομηχανία ομορφιάς σχετικά με το καθεστώς σε μια διαβούλευση οκτώ εβδομάδων που θα κλείσει στις 28 Οκτωβρίου.

Ένας εγκεκριμένος από την κυβέρνηση κατάλογος διαπιστευμένων επαγγελματιών καλλυντικών, η Save Face, έλαβε 3.000 καταγγελίες πέρυσι. Τα δυο τρίτα αφορούσαν σε δερματικά πληρωτικά και το ένα τέταρτο αφορούσαν το Botox.

«Είτε πρόκειται για μπότοξ, για δερματικά πληρωτικά ή ακόμα και για χημικό πίλινγκ, έχουμε ακούσει πάρα πολλές ιστορίες ανθρώπων που είχαν κακές εμπειρίες από μια αισθητική επέμβαση από κάποιον που είναι άπειρος ή ανεπαρκής», δήλωσε η υπουργός Μαρία Κόλφιλντ. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημοτικότητα των αισθητικών επεμβάσεων αυξάνεται, επομένως είναι ο ρόλος μας να διασφαλίσουμε συνεπή πρότυπα για τους καταναλωτές και ίσους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».

Πηγή: Euro2day

Σχετικά Άρθρα