ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε πλήρη λειτουργία το Ιατρικό Κέντρο στην Κολώνη

27 September 2023, 16:01

images

Στις 5 Οκτωβρίου τίθεται σε πλήρη λειτουργία το Ιατρικό Κέντρο «Χριστόφορος Χατζηλαμπρής», στην οδό Νεόφυτου Χατζηλαμπρή, λίγα μόλις μέτρα από τον κυκλικό κόμβο Κολώνης, σύμφωνα με τον δημαρχεύοντα Γεροσκήπου Κυριάκο Χατζηβασίλη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως έχει λάβει γραπτή ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ ότι στις 5 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει επισήμως το Ιατρικό Κέντρο «Χριστόφορου Χατζηλαμπρή» μετά από μεγάλο αγώνα που έγινε από την Τοπική Αρχή. Σημείωσε πως το ιατρικό κέντρο, ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση αρκετών μηνών, ενώ το κόστος ξεπερνά τα 2,5  εκατομμύρια ευρώ. Χρηματοδοτείται, σημείωσε, κατά τα 4/5 από το Κράτος, το 1/5 από το Δ. Γεροσκήπου και έχει έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως ανέφερε, το Ιατρικό Κέντρο θα διαθέτει προσωπικό ιατρό, ιατρεία στελεχωμένα με τρεις παθολόγους εκ περιτροπής, καρδιολόγους, ορθοπεδικούς και παιδίατρο, καθώς και οδοντιατρείο, κέντρο αλλαγών πληγών, αιμοληψίας, χημείο και φαρμακείο, καθώς και ιατρό για θέματα ψυχικής υγείας, ενώ θα εξυπηρετούνται περιστατικά πρώτων βοηθειών για πρωτοβάθμια εξέταση.  

Επεσήμανε επίσης πως αυτό θα εξυπηρετεί εκτός από τη Γεροσκήπου και τις κοινότητες Αχέλειας, Τίμης, Κουκλιών, Αναρίτας και Αγίας Βαρβάρας. Το τεμάχιο, ανέφερε ο  κ. Χατζηβασίλης, αποτελεί δωρεά του δημότη Γεροσκήπου Χριστόφορου Χατζηλαμπρή προς την Τοπική Αρχή. Για αυτό, επεσήμανε, φέρει και την ονομασία Ιατρικό Κέντρο Χριστόφορος Νεοφύτου Χατζηλαμπρή, σε ένδειξη εκτίμησης προς τον δωρητή. Ακολούθως ο κ. Χατζηβασίλης αναφέρθηκε και στην λειτουργία του Μαστογραφικού Κέντρου Γεροσκήπου το οποίο λειτούργησε εδώ και 7-8 μήνες, προσθέτοντας πως αυτό στεγάζεται στις νεόκτιστες εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου «Χριστόφορος Χατζηλαμπρή». Τα εγκαίνια του Ιατρικού Κέντρου  θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, κατέληξε ο κ. Χατζηβασίλης.

Σχετικά Άρθρα