ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε κίνδυνο η υγεία παιδιών από κακοτεχνίες σε σχολεία

03 Μαΐου 2023, 10:34

images

Σε κίνδυνο τίθεται η υγεία των παιδιών σε σχολεία λόγω κακής ποιότητας των σχολικών υποδομών, αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας.

Με αφορμή το περιστατικό κατάρρευσης μέρους της οροφής στο Γυμνάσιο Φανερωμένης Λάρνακας, ο κ. Κάρουλλας σε γραπτή του δήλωση εκφράζει ανησυχία υποδεικνύοντας ότι «η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας στα σχολικά κτήρια, είναι ύψιστης σημασίας και παράλληλα συνδεδεμένη με την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Όπως δηλώνει, το Υπουργείο Παιδείας μαζί με τις Σχολικές Εφορείες, οφείλουν να επεξεργαστούν και να διαμορφώσουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς παρακολούθησης της ποιότητας των σχολικών υποδομών μαζί με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.

O πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Φανερωμένης Λάρνακας Λούκας Αντωνίου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι τα τελευταία δύο χρόνια με επιστολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, τις τεχνικές υπηρεσίες, είχαν ζητήσει την υλοποίηση έργων αναβάθμισης του σχολείου επισημαίνοντας ότι έγιναν κάποιες διορθώσεις αλλά με προχειρότητες.

«Το σχολείο είναι ακατάλληλο για να λειτουργεί, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών», τονίζει επισημαίνοντας ότι θα λάμβαναν απόφαση για να κλείσουν το σχολείο ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς σε λίγες μέρες θα φιλοξενηθούν παιδιά 32 παιδιά από 4 χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθεί η Υπ. Παιδείας για το εν λόγω ζήτημα.

Σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του Άλφα, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής παιδείας της βουλής δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθεί η υπουργός κατά τη σημερινή συνεδρία της επιτροπής.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα