ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε εξέλιξη φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ενόψει εορτών

19 Δεκεμβρίου 2023, 21:03

images

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πολλές εταιρείες, Δήμοι και άλλοι φορείς πραγματοποιούν ποικίλες δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δείχνοντας έτσι την κοινωνική τους ευαισθησία.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης που γιορτάζεται στις 14 Δεκεμβρίου 2023, τα άτομα τρίτης ηλικίας του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας επισκέφθηκε η ομάδα της εταιρείας British American Tobacco (BAT) σε συνεργασία με την εταιρεία Phoenicia Fereos Cyprus Ltd, για να δημιουργήσουν με τους ηλικιωμένους του Κέντρου βοτανόκηπο, φυτεύοντας βότανα, καλλωπιστικά φυτά και δενδρύλλια, δημιουργώντας έτσι έναν «κήπο αναμνήσεων».

Επιπλέον, η ΒΑΤ δώρισε στο Κέντρο 20 tablets που θα αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση των ηλικιωμένων στη χρήση της τεχνολογίας και κυρίως στις εφαρμογές επικοινωνίας με αγαπημένα τους πρόσωπα. Η «ημέρα αγάπης» ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η ΒΑΤ σε εστιατόριο της ημιορεινής Λευκωσίας.

Παράλληλα, το Λεωφορείο Αγάπης του Άη Βασίλη ξεκίνησε τις διαδρομές του στην Πάφο στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το Λεωφορείο Αγάπης του Άη Βασίλη υποδέχτηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται πως από τις 20 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι διαδρομές του λεωφορείου Αγάπης στις γειτονιές της Πάφου που θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου 2024 με χώρο εκκίνησης την πλατεία Δημαρχείου.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η εταιρεία Admirals φέρνει το πνεύμα των Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ΄ (ΝΑΜ ΙΙΙ) και στις Παιδιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η Admirals, ενισχύοντας το έργο του ΟΚΥπΥ, φρόντισε για τον στολισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην κεντρική είσοδο και στον παιδότοπο του ΝΑΜ ΙΙΙ, όπως επίσης και στις Παιδιατρικές Κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Παράλληλα, η εταιρεία εξασφάλισε δώρα για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες στα Νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ.

Επιπρόσθετα, με καρδιές και χρώμα γέμισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Ελληνικής Τράπεζας, στα γραφεία και καταστήματα σε όλες τις πόλεις, στο πλαίσιο στήριξης των παιδικών προγραμμάτων του Κέντρου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του Παιδιού «Το Άλμα», του συνδέσμου «Μοναδικά Χαμόγελα» και του ιδρύματος «Κιβωτός».

Η Ελληνική Τράπεζα, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, προμηθεύτηκε τις κεραμικές καρδιές που δημιούργησε το «νερό και χΡώμα» και μαζί με διακοσμητικά υλικά σε ένα κουτάκι τις έστειλε στις υπηρεσίες και τα καταστήματα της Τράπεζας για να στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους. Το ίδιο έγινε και με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κτήριο διοίκησης στη Λευκωσία.

Σχετικά Άρθρα