ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε έξαρση οι λοιμώξεις αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες

14 Οκτωβρίου 2021, 11:00

images

Σε έξαρση βρίσκονται οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ σε έξαρση είναι και οι γαστρεντερίτιδες.

Τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας που παρατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή κρύο το πρωί, ζέστη το μεσημέρι και το απόγευμα και ξανά κρύο το βράδυ, συντείνουν στην αύξηση των λοιμώξεων.

Ο παιδίατρος Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής αναφέρει στο YgeiaWatch ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ενώ σε έξαρση είναι και οι γαστρεντερίτιδες. Σύμφωνα με τον Δρ. Χατζηπαναγή, τα τελευταία δύο χρόνια οι γαστρεντερίτιδες σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην αύξηση των περιστατικών γαστρεντερίτιδας, επισημαίνει, συμβάλει το γεγονός ότι ο κόσμος μετά τα απανωτά lockdowns χαλάρωσε και βγαίνει έξω για να διασκεδάσει.

Καμία ανησυχία

Ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης σημειώνει στο YgeiaWatch ότι είναι αναμενόμενο αυτή την εποχή να υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και γαστρεντερίτιδες καθώς ο κόσμος τα βράδια είναι κλεισμένος στα σπίτια του ενώ έχουν ανοίξει και τα σχολεία.

«Δεν παρατηρήθηκε οτιδήποτε ανησυχητικό. Πρόκειται για απλά κρυολογήματα», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Βωνιάτη, εάν έχουμε υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, ειδικότερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δεν αναμένεται να υπάρξει έξαρση των περιστατικών γρίπης Α’ δεδομένου ότι θα τηρούμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με χρήση της μάσκας, απολύμανση των χεριών και κοινωνική αποστασιοποίηση.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα