ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε ακίνητο πρώην ΣΚΤ θα στεγαστεί παράρτημα ΠΟΥ

02 Νοεμβρίου 2022, 13:51

images

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρία του την Τετάρτη, ενέκρινε τη απόκτηση του ακινήτου της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ (ΣΚΤ) στην Ενορία Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα, το οποίο θα παραχωρηθεί στο Δήμο Λάρνακας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της, η Αναπληρώτρια  Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού.

Σημειώνει ότι στο ακίνητο της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ (ΣΚΤ) θα δημιουργηθεί Παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σημειώνεται ότι στις 6 Οκτωβρίου 2022, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε Υπογραφή Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λάρνακα.

Το Γραφείο αναμένεται μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιηθεί στους εξής βασικούς τομείς: Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψη, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων.

Επίσης, την ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων, προώθηση δράσεων, μηχανισμών ανταπόκρισης και ετοιμασία εργαλείων συνεργασίας.


Σχετικά Άρθρα