ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σ. Δράκου: Ελεγχόμενη η παραγωγή ιατρικής κάνναβης

23 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Ελεγχόμενη πρέπει να είναι η παραγωγή της ιατρικής κάνναβης προς όφελος όλων των πολιτών δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Στέφη Δράκου, στο YgeiaWatch μετά τη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη της ΥΚΑΝ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιουνίου.

Ο Υποδιοικητής (Δ) της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) και Αστυνόμος Β’, Στέλιος Σεργίδης, δήλωσε επίσης στο YgeiaWatch ότι δεν υπάρχει ανησυχία από την Αστυνομία Κύπρου σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής της φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί, καθώς έχει καταθέσει τις εισηγήσεις τις σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Οι εισηγήσεις αυτές, όπως ανέφερε, αφορούν την ασφάλεια της παραγωγής, δηλαδή να ληφθούν διάφορα μέτρα έτσι ώστε να μην μπορεί να διοχετευθεί εκτός του σκοπού για τον οποίο παράγεται.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Σεργίδης, σχολίασε επίσης ότι μέσω μελέτης του Υπουργείου Υγείας έχει επισημανθεί ότι θα ψηφιστεί  το κόστος της φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία θα πωλείται σε φαρμακεία μόνο με συνταγή γιατρού.

Αναφέρθηκε ακόμη στο ενδεχόμενο περίπτωσης που αστυνομικός της ΥΚΑΝ θα πρέπει να ψάξει έναν πολίτη-ασθενή που έχει στην κατοχή του ιατρική κάνναβη, και θα πρέπει να εμφανίσει τη συνταγή που να αποδεικνύει ότι κατέχει με νόμιμο τρόπο την ουσία αυτή.

Ως εκ τούτου, θα αυξηθεί η δραστηριότητα της ΥΚΑΝ, καθώς επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο κατάχρησης της ουσίας και διακίνησης της στην μαύρη αγορά, σημείωσε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα