ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου

14 Αυγούστου 2023, 16:57

images

Με στόχο την ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων ο Δήμος Γεροσκήπου προχώρησε στην δημιουργία ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα στο παραλιακό του μέτωπο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δημαρχεύων του Δήμου Γεροσκήπου  Κυριάκος Χατζηβασίλης ανέφερε πως ο Δήμος Γεροσκήπου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, και ως εκ τούτου στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου έχει προβλέψει ώστε να εξυπηρετούνται αυτά τα άτομα τοποθετώντας ευρωπαϊκών προδιαγραφών ειδική ράμπα.

Με αυτό τον τρόπο τα άτομα εισέρχονται εντός του νερού, δίνοντας παράλληλα οδηγίες και στους ναυαγοσώστες ούτως ώστε να τους βοηθούν και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο τους από το νερό, συμπλήρωσε.

Επίσης συνέχισε, η Τοπική Αρχή έχει προβλέψει και έχει δημιουργήσει χώρους στάθμευσης σε προσιτά σημεία του παραλιακού μετώπου,  ώστε να διευκολύνεται η στάθμευση και η πρόσβαση τους σε χώρους που θα μπορούν να εξυπηρετούνται περαιτέρω.

Ενδεικτικά ο κ. Χατζηβασίλης σημείωσε πως έχουν τοποθετηθεί αποδυτήρια και αποχωρητήρια ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με αναπηρίες, προσθέτοντας πως φέτος έχει αυξήσει τον αριθμό αυτών των σημείων εξυπηρέτησης και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της παραλίας.

Επεσήμανε επίσης πως η Τοπική Αρχή συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ατόμων με Αναπηρίες.

Ο κ. Χατζηβασίλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των ατόμων με αναπηρίες στις ειδικές ράμπες που τοποθέτησε ο Δήμος Γεροσκήπου αλλά και για τα θετικά τους σχόλια.

Πρόσθεσε πως φέτος για κάποιο λόγο υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση και αδημονία στο να εγκατασταθεί ράμπα αναπήρων και οι χρήστες ζητούσαν την εσπευσμένη τοποθέτηση της.

Στόχος μας και υποχρέωση μας είναι να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους, κατέληξε ο κ.Χατζηβασίλης.

Σχετικά Άρθρα