ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πυρά ψυχολόγων για «παραλείψεις» ΟΑΥ

06 Απριλίου 2023, 14:16

images

Παρέμβαση από τη Βουλή ως δραστικό μέτρο ζητά ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων (ΠΑΣΥΨΥ), με επιστολή του προς την επιτροπή υγείας, σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων ψυχικά ασθενών «μέσω ενεργειών και παραλείψεων» του ΟΑΥ.

Σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή, ο Σύλλογος αναφέρει ότι παρά τις θετικές διαβεβαιώσεις που έλαβε από τη διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων, δεν έχει σημειωθεί έκτοτε κάποια ενέργεια.

Υπενθυμίζει, ότι σε συνάντηση του ο Σύλλογος με την επιτροπή πριν τις προεδρικές εκλογές, μεταφέρθηκε η αισιοδοξία του Συλλόγου για επίλυση των προβλημάτων, χωρίς την ανάγκη θεσμικής παρέμβασης.

Το κλίμα αισιοδοξίας, αποδόθηκε λόγω των διαβεβαιώσεων από τον ΟΑΥ ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα επιλαμβάνονταν των προβλημάτων χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην επιστολή από τον Σύλλογο, τα γεγονότα διέψευσαν το θετικό κλίμα που έδωσε ο ΟΑΥ, με αποτέλεσμα να αιτείται τη παρέμβαση της Βουλής «ως ένα δραστικό μέτρο για τον ουσιαστικό χειρισμό της θλιβερής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί».

Στη Βουλή με στοιχεία

Δηλώνει ακόμη ετοιμότητα, να παραθέσει ενώπιον της επιτροπής υγείας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν τη θέση ότι η ψυχολογική φροντίδα των δικαιούχων του ΓεΣΥ, απαξιώνεται μέσα από τη στάση των αρμοδίων.

Ο Σύλλογος προσδοκεί, τέλος, στη θετική ανταπόκριση και παρέμβαση της επιτροπής το συντομότερο, προσθέτει.

Μ.Κ.

Σχετικά Άρθρα