ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πυρά ελεγκτή για κουλτούρα στον ΟΚΥπΥ - €2480 για διαμονή σε σουίτα

07 Μαρτίου 2024, 10:41

images

Πυρά για την κουλτούρα που επικρατεί στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, εξαπέλυσε ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στην επιτροπή ελέγχου της βουλής, επί των ευρημάτων της ΕΥ για το ΓΝ Λευκωσίας, ο κ. Μιχαηλίδης κατήγγειλε ότι η διαμονή του εκτελεστικού διευθυντή του οργανισμού στο Λονδίνο μαζί με τον πρών υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για δύο βράδια, στοίχισε στον ΟΚΥπΥ €2480.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, το δωμάτιο - σουίτα που διέμεινε ο Διευθυντής του ΟΚΥπΥ στοίχισε 1200 στερλίνες το βράδυ.

Πρόσθεσε, ότι ο τέως Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας έμεινε σε κανονικό δωμάτιο με χρέωση 400 στερλίνες, το βράδυ.

Δεν έμενα σε σουίτα

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Μιχαηλίδη, ο γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, ανέφερε ότι με λύπη ακούω τον ελεγκτή να αναφέρει το περιστατικό. «Δεν έμενα σε σουίτα, δεν έχω αυτή την κουλτούρα», τόνισε.

«Μου έκλεισαν το εισιτήριο από το ταξιδιωτικό, δεν είδα τη χρέωση του ξενοδοχείου. Δεν έμεινα σε σουίτα. Αλλά επειδή έκλεισα τελευταία στιγμή, το ξενοδοχείο ήταν ακριβότερο. Ουδέποτε έμεινα σε σουίτα. Ήταν ένα απλό κανονικό δωμάτιο. Ναι πληρώθηκε το ποσό αυτό αλλά επειδή έκλεισα δωμάτιο τελευταία στιγμή», εξήγησε.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα