ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠτΔ προς Κανάρη, Γιαννάκη: Απαιτώ να συνεργαστείτε

17 Αυγούστου 2023, 13:13

images

Έγινε τελικά η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την Πόπη Κανάρη και την Χριστίνα Γιαννάκη στο Προεδρικό γραφείο στις 9:15 το πρωί.

Ο ΠτΔ, μίλησε με αυστηρή γλώσσα και υπέδειξε, κυρίως στην Υπουργό Υγείας να συμβάλει στο να επέλθει ομαλότητα στις σχέσεις με τη Γενική Διευθύντρια, ώστε να υλοποιηθεί το κυβερνητικό έργο και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση τα της συνάντησης στο Προεδρικό ο Ν. Χριστοδουλίδης κατέστησε σαφές ότι απαιτεί συνεργασία μεταξύ των δύο βασικών πυλώνων του Υπουργείου Υγείας, καθώς όπως εξήγησε η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στον τομέα της υγείας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον ίδιο.

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι φαινόμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν θα γίνουν ανεκτά, εννοώντας τη στοχευμένη διαρροή αλληλογραφίας μεταξύ της Υπουργού Υγείας και Γεν. Διευθύντριας σε ΜΜΕ.

Συζητήθηκαν στη συνέχεια σε βάθος συγκεκριμένοι στόχοι που έχουν τεθεί μετά και από τις συναντήσεις με τον ΟΚΥΠΥ και τον ΟΑΥ θέματα τα οποία αφορούσαν μεταξύ άλλων την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας την ενίσχυση εσωτερικού ελέγχου, την ταχύτερη ετοιμασία απαραίτητων νομοσχεδίων για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων  υπηρεσιών του ΓεΣΥ.

Τέθηκε επί τούτων χρονοδιαγράμμα υλοποίησης και ορίστηκε εκ νέου συνάντηση προτού μεταβεί ο ΠτΔ στη Νέα Υόρκη ώστε να αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί. 

«Οι μεγάλες προκλήσεις της Υγείας και οι απαιτήσεις της κοινωνίας επιβάλλουν εντατική δουλειά και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους», φέρεται να υπέδειξε ο Πρόεδρος, δέσμευση που τόσο η Υπουργός Υγείας, όσο και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, επανέλαβαν ενώπιον του ΠτΔ.

Του Λεύκου Χρίστου

Σχετικά Άρθρα