ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠτΔ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το ΙΝΓΚ

19 Ιουνίου 2023, 14:16

images

Η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε φιλανθρωπική συναυλία-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, την οποία διοργάνωσε το TELETHON, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο Τύπου, η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, Επίτιμης Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Günter Neuhold, παρουσιάστηκε ένα ρεπερτόριο με τις ερμηνείες δύο διεθνούς κύρους σολίστ, της Σοπράνο Gulnara Shafigullina και του Τενόρου Diego Godoy.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους ασθενείς, μέσω του ΓΕΣΥ κι έχει καταφέρει αυτά τα 33 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς του, να τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο ως περιφερειακό κέντρο έρευνας και αριστείας, προσφοράς και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εκπαίδευσης στα επιστημονικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε επίσης τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου ότι η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό τους, τονίζοντας ότι οι δράσεις του Συνδέσμου αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα της έμπρακτης συμβολής και του οφέλους που ο εθελοντισμός, λειτουργώντας σε οργανωμένη βάση, σε ένα Σύνδεσμο, μπορεί να αποφέρει στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, στο δικό του χαιρετισμό εστίασε στη σημαντική συνεισφορά του TELETHON για τη στήριξη των ασθενών με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, καθώς επίσης και για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται από επιστήμονες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ινστιτούτου, με άμεση εφαρμογή σε ασθενείς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ευχαριστώντας το Κράτος για τη διαχρονική του στήριξη. Όπως είπε, «το νέο αυτό υπερσύγχρονο κτίριο θα στεγάσει κυρίως νέες ερευνητικές ομάδες οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ιατρική και στις βιοϊατρικές επιστήμες.

Ο κ. Φυλακτού επεσήμανε, ακόμη, πως το Ινστιτούτο «αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ασθενών, και μέσα από τις προσπάθειες για προσφορά ολοκληρωμένης φροντίδας, προχωρά παράλληλα με την ανέγερση ακόμη ενός κτιρίου που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποκατάσταση των ασθενών μέσω φυσιοθεραπείας και υδροθεραπείας.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Πάμπος Παπαδόπουλος, είπε ότι η επιτυχία του TELETHON "είναι για μας μονόδρομος και πηγή ζωής, για να μην υποχρεωθούμε να περιορίσουμε ή ακόμα και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Σταύρο Καραμοντάνη του Ομίλου Caramondani χορηγού της εκδήλωσης, στον Δημήτρη Αλετράρη της ΟΠΑΠ Κύπρου, μεγάλου χορηγού του TELETHON, στον Jan Malkus BD Swiss κύριο υποστηρικτή της εκδήλωσης και στην κ. Γεωργία Λευκαρίτη της PETROLINA (Holdings) Ltd και στον Δημήτρη Μαυρομίχαλο της PPT Aviation Services, επίσης διαχρονικούς υποστηρικτές και χορηγούς του θεσμού TELETHON, καταλήγει η ανακοίνωση.



Σχετικά Άρθρα