ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠτΔ: Καθιερώθηκε ως διεθνούς φήμης το Επιστημονικό Βιοϊατρικό Συνέδριο

04 Νοεμβρίου 2022, 08:10

images

Το 10ο Διεθνές Πολυθεματικό Επιστημονικό Βιοϊατρικό Συνέδριο, που ξεκίνησε την Πέμπτη στη Λευκωσία, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, έχει καθιερωθεί ως ένα διεθνούς φήμης συνέδριο στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ομιλία σε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της διοργάνωσης.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά τις παρεμβάσεις και τις συζητήσεις τις επόμενες δύο ημέρες, η ιατρική μας κοινότητα θα λάβει οξυδερκείς γνώσεις για ιατρικά και θέματα υγείας, όπως, μεταξύ άλλων, για τον καρκίνο, τη νευρολογία, την καρδιολογία, το διαβήτη και τη μοριακή ιατρική.

Συνεχάρη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για τη διοργάνωση και την ακαδημαϊκή και ερευνητική του αριστεία που το κατατάσσει στα κορυφαία 201+ πανεπιστήμια στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη Τimes Higher Education όσον αφορά τις πολιτικές και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στους τομείς της διδασκαλίας, έρευνας, επιχειρηματικότητας και μεταφοράς γνώσης στην κοινωνία.

«Πώς να μην αισθανόμαστε περήφανοι όταν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ιατρική του Σχολή, παρέχοντας κλινική εκπαίδευση στα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και προσελκύοντας ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τα υψηλότερα επίπεδα διαμετρήματος από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες;», ανέφερε ο ΠτΔ.

Ανέφερε ότι είμαστε επίσης περήφανοι γιατί η επιτυχία και η διεθνής επέκταση και φήμη του Πανεπιστημίου οδήγησαν στο άνοιγμα μιας ιατρικής πανεπιστημιούπολης στη Φρανκφούρτη, της πρώτης πανεπιστημιούπολης κυπριακού πανεπιστημίου εκτός της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι πολιτικές και οι ενέργειες του Πανεπιστημίου συμπληρώνουν ενεργά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καθιερώσει την Κύπρο ως περιφερειακό εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κέντρο αριστείας.

«Και είμαι στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2013 μόνο 8 χιλιάδες Ευρωπαίοι υπήκοοι και τρίτων χωρών είχαν επιλέξει την Κύπρο για σπουδές, ενώ τώρα είναι πάνω από 35 χιλιάδες», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα