ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠτΔ: Δίπλα στις εθελοντικές οργανώσεις η κυβέρνηση

12 September 2023, 09:30

images

Η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντικές οργανώσεις για καταπολέμηση κοινωνικών παθογενειών, διαβεβαίωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται στο Προεδρικό για το πρόγραμμα «Μαγειρεύοντας για τα παιδιά της Κύπρου» του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά» ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε παράλληλα ότι οι τομείς της Παιδείας και της Υγείας αποτελούν προτεραιότητα και τομείς στους οποίους επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίςα σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Μαγειρεύω για τα παιδιά της Κύπρου» του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά», το οποίο αφορά επισιτιστικό πρόγραμμα για περισσότερα από 1.200 παιδιά σε 17 ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου και 10 νηπιαγωγεία συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια εφαρμογής. Πρόκειται, σημείωσε ο Πρόεδρος, για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με πολλαπλές θετικές επιρροές στην κοινωνία πέρα από την προφανή στήριξη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία όσο και ο ίδιος προσωπικά βρίσκονται στο πλευρό των εθελοντικών οργανώσεων της Κύπρου. «Είναι σημαντικοί συνεργάτες, αρωγοί στην προσπάθεια μας, τους προσεγγίζουμε ως συνοδοιπόρους που συνδράμουν αποφασιστικά, ανάμεσα σε πολλά άλλα, στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων» σημείωσε, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στο πλαίσιο αυτό προς το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» και την Πρόεδρο του Μαρίνα Σιακόλα και όλους τους χορηγούς του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη και σε μια προσωπική, όπως ο ίδιος είπε, αναφορά, για την Πρόεδρο του Ιδρύματος Μαρίνα Σιακόλα, λέγοντας ότι είχε πρωτογνωρίσει την κ. Σιακόλα όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών και όταν η κ. Σιακόλα είχε πάει στο Υπουργείο Εξωτερικών για να παρουσιάσει τα διάφορα πρόγραμμα του Ιδρύματος, όπως αυτά στην Αφρική, και να εισηγηθεί τρόπους συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών. «Το Ίδρυμα Σοφία και η Μαρίνα προσωπικά αποτελούν άξιο υπόδειγμα Πρεσβευτή της Κύπρου, ειδικότερα σε μια ήπειρο που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει ιδιαίτερη διπλωματική εκπροσώπηση» τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο σημαντικό από το να προσφέρεις σε ένα παιδί» υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και σημείωσε πως παρόμοιο Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών και Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά, υπεγράφη στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης και με το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η προσπάθεια για καταπολέμηση των όποιων κοινωνικών παθογενειών είναι κοινή και πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Πολιτεία θα βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά».

Σχετικά Άρθρα