ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠτΔ: Διοργάνωση εκδήλωσης στο Προεδρικό για την ενδομητρίωση

27 Μαρτίου 2023, 20:40

images

 Την πρόθεσή του για διοργάνωση εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της ενδομητρίωσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της εκστρατείας EndoMarch Cyprus.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη τους διοργανωτές της εκστρατείας, εκφράζοντας τη στήριξή του.

«Η πολιτεία θα είναι δίπλα σας να στηρίξει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και το χρόνου να διοργανώσουμε παρόμοια μία τέτοια εκδήλωση στο Προεδρικό, για να δείξουμε και τη διάσταση, αλλά και ότι η πολιτεία στέκεται δίπλα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες», είπε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, θεωρώ ότι βοηθούμε πρώτα και πάνω απ’ όλα στο να γίνεται σωστή πρόληψη», υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόγνωσης ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους θέματα. Σημείωσε, δε, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, η πρόγνωση βοηθά να μειωθεί και το κόστος για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο επικεφαλής της εκστρατείας, Δρ Ανδρέας Σταυρούλης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος και Ιδρυτής του Endometriosis & Fertility Center του American Medical Center, ανέφερε ότι στην Αμερική κοστίζει τον χρόνο περίπου 22 δισ. δολάρια αυτή η ασθένεια. «Πιστεύουμε ότι περίπου 30.000 γυναίκες στην Κύπρο πάσχουν από αυτή την ασθένεια και παγκοσμίως 200 εκ.», σημείωσε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Τύπου και των ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος διεθνώς στην ενημέρωση και διαφώτιση για την Ενδομητρίωση, μια πάθηση που επηρεάζει δυσάρεστα την καθημερινότητα εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως, ενώ στην Κύπρο υπολογίζεται ότι πάσχει μία στις δέκα γυναίκες. Στόχος είναι να επιτευχθεί ορθή διάγνωση, ποιοτική ιατρική αντιμετώπιση και θεραπεία της ασθένειας.

Σχετικά Άρθρα