ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψηλά στην ατζέντα τα θέματα ισότητας των φύλων

15 Μαρτίου 2023, 14:03

images

Η Κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα ισότητας των φύλων, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου η οποία συμμετείχε ως ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε αυτή την εβδομάδα η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του έργου και του οράματος της Οργάνωσης, καθώς και της πρόθεσής της να εκπονήσει παγκύπρια έρευνα αγοράς σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Η Υπουργός συνεχάρη την Πρόεδρο και τα Μέλη της ΚΟΓΕΕ για τις ουσιαστικές και στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις τους στα θέματα προώθησης της ισότητας των φύλων και τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης των προσπαθειών για τόνωση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση, έχοντας θέσει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα ισότητας των φύλων, επεξεργάζεται προγράμματα και μέτρα που σχετίζονται με τη συμφιλίωση οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, την εφαρμογή ευέλικτων μορφών εργασίας, την παροχή κινήτρων σε ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις για τη δημιουργία σταθμών φύλαξης παιδιών, καθώς και τον εκσυγχρονισμό δομών φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων.

Αναφέρεται ακόμα ότι η κ. Προκοπίου επεσήμανε ότι οι γυναίκες διαθέτουν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τα προσόντα και τις εμπειρίες που απαιτούνται για να διεκδικήσουν θέσεις σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη οικονομικής σταθερότητας, κοινωνικής ανάπτυξης και προόδου στον τόπο.



Σχετικά Άρθρα