ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψηλά ποσοστά εργασιακού εκφοβισμού και παρενόχλησης

09 Νοεμβρίου 2022, 16:40

images

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συζήτησε την Τρίτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, σε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ, ιδιαίτερα σε σχέση με τον εργασιακό εκφοβισμό και την παρενόχληση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, αναφέρθηκε στα ευρήματα μεγάλης έρευνας κοινής γνώμης για τα κυριότερα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, εστιάζοντας ειδικότερα στα ψηλά ποσοστά του εργασιακού εκφοβισμού και παρενόχλησης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κατέθεσε διάφορες εισηγήσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Μάτσας επεσήμανε επίσης το νομοθετικό κενό που παρουσιάζεται αφού δεν υπάρχει πρόνοια στον νόμο για τις περιπτώσεις όπου ο εκφοβισμός/παρενόχληση αφορά σε άντρα.

Από την πλευρά της, η κ. Δράκου σημειώνεται πως συμφώνησε με τα παραπάνω, προσθέτοντας ότι χρειάζεται επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να διορθωθεί το κενό που έχει εντοπιστεί και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου.

Τέλος, η Υπουργός ευχαρίστησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ για την ενημέρωση που έτυχε και τόνισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για επίλυση του προβλήματος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα