ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψάχνουν στο Google για τον HIV οι Κύπριοι

07 Ιανουαρίου 2024, 06:00

images

Στην πρώτη θέση των κορυφαίων αναζητήσεων θεμάτων υγείας, βρίσκεται ο HIV για την Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία για τις κορυφαίες αναζητήσεις θεμάτων υγείας της Google σε 156 κράτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του comparethemarket και με βάση στοιχεία του Google Trends, οι Κύπριοι αναζήτησαν περισσότερο από άλλες ασθένειες, πληροφορίες σε σχέση με τον HIV το περασμένο διάστημα.

Δεύτερη δημοφιλέστερη αναζήτηση στη χώρα, ήταν ο πόνος και τρίτη ο στρεπτόκοκκος.

Ψάχνουν να μάθουν για διαβήτη

Πολίτες 57 κρατών από σύνολο 156 αναζήτησαν περισσότερο πληροφορίες από τη μηχανή αναζήτησης της Google για τον διαβήτη, ανεβάζοντας τη συγκεκριμένη ασθένεια στην πρώτη θέση στη λίστα των κορυφαίων αναζητήσεων συνθηκών υγείας.

Ο διαβήτης ήταν η κυριότερη αναζήτηση για τους πολίτες 57 χωρών συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, της Ισλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Σιγκαπούρης καθώς και στις Μπαχάμες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αναζήτηση για τον διαβήτη ήταν η δεύτερη συχνότερη.

Ζητούν πληροφορίες και για καρκίνο

Στη λίστα με τις κορυφαίες αναζητήσεις συνθηκών υγείας, ακολουθεί ο καρκίνος για 50 κράτη, μεταξύ των οποίων, η Αρμενία, το Πακιστάν, η Πορτογαλία και η Ρουάντα και ο πόνος για 38 κράτη μεταξύ των οποίων (εκτός από την Κύπρο), η Γκάνα, η Τζαμάικα, το Νεπάλ και το Μπακλαντές.

Πρόσθετα από τον HIV που αποτέλεσε κορυφαία αναζήτηση για τους πολίτες 36 κρατών ανάμεσα τους και η Κύπρος, βρίσκεται η πίεση για τους πολίτες 24 κρατών.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η διάρροια με αναζήτηση από 21 κράτη, η μαλάρια με αναζήτηση από 18 κράτη, ο πονοκέφαλος και ο έρπεις με αναζήτηση από 16 κράτη αντίστοιχα και η γρίπη με αναζήτηση από 15.

Εκτός δεκάδας και στην 13η θέση βρέθηκε η Covid-19, με αναζήτηση από πολίτες 10 κρατών, ενώ κορυφαία αναζήτηση ήταν για τους πολίτες στην Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Τις λιγότερες αναζητήσεις είχαν η υπέρταση και ο λειχήνας απλός χρονικός (lichen simplex chronicus).

Της Μαρίας Κυριακίδου

Σχετικά Άρθρα