ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρωτοβουλία για βελτίωση συνθηκών εργασίας ατόμων με αναπηρίες

05 Φεβρουαρίου 2024, 17:32

images

Πρωτοβουλία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ατόμων με αναπηρίες, παρουσίασαν ο Ανδρέας Βασιλείου, CEO της Ablebook και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, η προτεινόμενη πρωτοβουλία η οποία θα προωθηθεί για συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προνοεί τον σεβασμό της κοινωνίας στα δικαιώματα όλων των πολιτών, την ισότητα και αντιμετωπίζει τις οικονομικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, θα στηρίξουν το μέτρο για αύξηση του κατώτατου ορίου για τον μισθό των ατόμων με αναπηρία από €512 σε €1000, «ευθυγραμμίζοντας το με τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου».

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, αν ένα άτομο με αναπηρία εργάζεται και λαμβάνει μισθό πάνω από €512, αποκόπτεται η διαφορά από το αναπηρικό του επίδομα.

Αυτό το μέτρο, προσθέτουν, επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς τους εμποδίζει να επιτύχουν πλήρη αυτονομία και οικονομική ανεξαρτησία.

«Αυτό θα προωθήσει την εργασία τους χωρίς περιορισμούς και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας με αυξημένες εισφορές προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και το ΓεΣΥ», τονίζουν.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειου και ο κ. Αποστόλου προτείνουν τον διαχωρισμό του επιδόματος αναπηρίας από το ΕΕΕ, «δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για μια δίκαιη κατανομή των πόρων και την ενίσχυση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία».

«Η κοινωνία μας πρέπει να είναι ένας τόπος που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με σεβασμό και ισότητα, προσφέροντας τους την ευκαιρία να συνεισφέρουν πλήρως στην κοινωνία», σημειώνουν.

Τέλος, όπως τονίζουν, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η προαγωγή μια ζωτική κοινωνία, «όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν και να ακολουθήσουν τα όνειρα τους».

Σχετικά Άρθρα