ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρωτοβουλία ΕΒΕΠ για να καταστεί η Πάφος κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας

08 Νοεμβρίου 2023, 06:52

images

Στην εκτίμηση ότι με σωστές κινήσεις και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της πόλης και επαρχίας Πάφου, μπορούμε να την καταστήσουμε περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργος Μάης, προσθέτοντας πως το ΕΒΕΠ σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης θα αναλάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικούς τους νέους τομείς δραστηριότητας. H Πάφος συνέχισε, δεν έχει πλέον ως οικονομικούς άξονες μόνο στον τουρισμό και στον τομέα ανάπτυξης γης, σημειώνοντας πως στο κάδρο προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση και οι ιατρικές υπηρεσίες.

Πρόκειται, είπε ο κ. Μάης, «για δύο νέους πυλώνες τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο, με οφέλη τόσο οικονομικά, αλλά κυρίως κοινωνικά».

Πρόσθεσε πως η επιτυχής πορεία του Πανεπιστημίου Νεάπολις σε συνδυασμό με την εγκατάσταση και λειτουργία της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ και η λειτουργίας του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εξέλιξη της περιοχής μας σ΄ ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με όλα τα γνωστά οφέλη για όλους μας.

Επεσήμανε τέλος πως το ΕΒΕ Πάφου αναλαμβάνει δράσεις και ενέργειες που αναβαθμίζουν το κύρος και την εικόνα της Πάφου, ως αξιόπιστου επενδυτικού προορισμού, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτό επιδιώκει να το πετύχει μέσα από προγράμματα προβολής της Πάφου στο εξωτερικό, την οργάνωση και συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις, κατέληξε ο κ. Μάης.

Σχετικά Άρθρα