ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

26 Φεβρουαρίου 2020, 13:25

images

Οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας ανακοίνωσαν πριν από λίγο το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. 

Πρόκειται για  Ελληνίδα  38 ετών που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. 

Η γυναίκα,σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, είναι σε καλή σχετικά κλινική κατάσταση και νοσηλεύεται σε απομόνωση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Την ανακοίνωση έκανε προ ολίγου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό  ενώ  οικοιοθελώς θα τεθούν, όπως είπε, σε απομόνωση και θα παρακολουθείται η υγεία τους.

Η νόσος, σύμφωνα με τον κ .Σ. Τσιόρδα που μιλούσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παραμένει μία ήπια στη συντριπτική πλειονότητα της νόσος.

Υπέδειξε την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους πολίτες,  οι οποίοι παραπέμπουν στην υγιεινή των χεριών και την υγιεινή του βήχα.

Ο κ. καθηγητής σημείωσε ότι στις  επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της βόρειας Ιταλίας,   θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να απομονώνονται στο σπίτι και να ειδοποιούν τον οικογενεικό τους γιατρό, ώστε να γίνονται οι ανάλογες ενέργειες.

Ο κ. Τσιόρδας τόνισε  ότι η κατάσταση της υγείας της  38χρονης γυναίκας είναι πολύ καλά στην υγεία της  και δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας

Μ. Τσιλιμ. 

Σχετικά Άρθρα