ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προχωρεί η διαδικασία για μεταφορά υπηρεσιών ΟΚΥπΥ στη νέα πτέρυγα ΓΝ Λάρνακας

06 Ιουνίου 2023, 09:47

images

Μετά από παρέμβαση της Υπουργού Υγείας, προχωρεί η διαδικασία για μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από το παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης και παραχώρηση του χώρου, στο Δήμο Λάρνακας για μεταστέγαση των υπηρεσιών του.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμος Λάρνακας αναστέλλει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Ιουνίου, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το παλαιό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη ανέλαβε πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο θέμα και συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ. Η Υπουργός επικοινώνησε με το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τον ΟΚΥπΥ, για να προχωρήσει η διαδικασία προσφορών για διαμόρφωση του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και μεταφορά των υπηρεσιών του από το παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Η Υπουργός «διαβεβαίωσε επίσης το Δήμαρχο ότι η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα και ότι θα την επιβλέπει η ίδια προσωπικά ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις».

Προστίθεται ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια θα επιτρέψει την μεταστέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας. Ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει, από τον Μάρτιο του 2023, σε προκήρυξη προσφορών για την εκτέλεση του έργου αυτού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ως ένδειξη καλής θέλησης για την πρωτοβουλία της Υπουργού, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε όπως αναστείλει την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου, έξω από τον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου».

Σημειώνεται ότι «ο Δήμαρχος Λάρνακας, ανέφερε στην Υπουργό Υγείας ότι λόγω της μεγάλης σημαντικότητας του έργου, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της μετακίνησης και σε περίπτωση που υπάρξουν άλλες σοβαρές καθυστερήσεις, σε οποιοδήποτε από τα στάδια της διαδικασίας, ο Δήμος θα επανέλθει με δυναμικότερα μέτρα».



Σχετικά Άρθρα