ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προωθούν νομοσχέδιο για αναδοχή παιδιών

16 Φεβρουαρίου 2023, 10:29

images

Νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών προωθείται για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), με σκοπό τη θεσμοθέτηση της ανάδοχης φροντίδας για τα παιδιά που τίθενται υπό την φροντίδα του κράτους. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Hope for Children, ως εξειδικευμένος φορέας σε θέματα αναδοχής και παιδικής προστασίας, είχε προχωρήσει κατά τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σε κατάθεση εισηγήσεων οι οποίες φαίνεται να έχουν ληφθεί υπόψη κατά την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου που πρόκειται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός Hope for Children, μεταξύ άλλων, υλοποιεί παγκύπριο πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών που στόχο έχει τη διασφάλιση της προστασίας, της φροντίδας και του συμφέροντος του παιδιού το οποίο στερείται το οικογενειακό του περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Ανάδοχων Οικογενειών του Οργανισμού, υλοποιείται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) μετά από υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και με χρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδοχων οικογενειών, το Hope For Children παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερες από 330 ανάδοχες ή/και υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες παγκύπρια.

Επίσης, ο ρόλος του οργανισμού αφορά στην προώθηση και υποστήριξη του θεσμού της αναδοχής μέσα από την αξιολόγηση της καταλληλότητας των υποψήφιων ανάδοχων γονέων, την εκπαίδευση και ψυχο-κοινωνική στήριξη των εγκεκριμένων ανάδοχων γονέων, καθώς και την παρακολούθηση και επαναξιολόγηση των εγκεκριμένων ανάδοχων γονεών με την εμπλοκή των αρμόδιων λειτουργών των ΥΚΕ.

Ο.Σ.



Σχετικά Άρθρα