ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόταση για ανάπτυξη Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

09 Ιανουαρίου 2023, 12:36

images

Πρόταση για την ανάπτυξη Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο, παρέλαβε ο Υπουργός Υγείας, το οποίο θα συντονίζει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου 2023 ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι παρέλαβε από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου Δρ Παύλο Δράκο την πρόταση για την ανάπτυξη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο, φορέας ο οποίος θα συντονίζει επιστημονικά τις ενέργειες για συνολική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Την ανακοίνωση αυτή επικροτεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) Μάριος Κουλούμας, ο οποίος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός αυτό.

Όπως αναφέρει, «ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας που έχει θέσει το θέμα αυτό ως προτεραιότητα του, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής και τον εκπρόσωπο των ασθενών στην επιτροπή, Αντώνη Τρύφωνος, που έχει συμβάλει στην υλοποίηση της πρότασης».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα