ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόστιμο €1.600 σε εταιρεία για τραυματισμό εργοδοτούμενου

12 September 2022, 13:21

images

Πρόστιμο €1.600 επέβαλε στην εταιρεία «Ευγένιος Νικολαΐδης και Υιός Λτδ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προώθησε την ποινική δίωξη της εν λόγω εταιρείας και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε την εταιρεία που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση γυψοσανίδων, σε συνολικό πρόστιμο €1.600.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι παραβάσεις τις οποίες έπραξε η εταιρεία που αφορούν των περί Ασφάλειας και Υγείας (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών που προκάλεσαν τον τραυματισμό εργοδοτούμενου της και έθεσαν σε κίνδυνο πρόσωπα στην εργασία είναι:

(α)Παράλειψη τοποθέτησης και διατήρησης αποτελεσματικής περίφραξης ή αποτελεσματικής κάλυψης σε όλα τα ανοίγματα των δαπέδων με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της να πέσει από άνοιγμα δαπέδου ύψους 3,1 μέτρων περίπου και να τραυματιστεί.

(β)Παράλειψη διάθεσης γραπτής εκτίμησης των κινδύνων που προκύπτουν από την εκτέλεση των δραστηριοτήτων της, με βάση την οποία να καθοριστούν τα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων.

Επίσης, το Δικαστήριο καταδίκασε εμπλεκόμενο πρόσωπο σε συνολικό πρόστιμο €1.000 για τις παρακάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών:

(α)Παράλειψη ορισμού συντονιστή εκτέλεσης.

(β)Παράλειψη διαβίβασης της αναθεωρημένης εκ των προτέρων γνωστοποίησης εργοταξίου στο αρμόδιο Επαρχιακό Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας.

 

Σχετικά Άρθρα