ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσλήφθηκαν 382 νοσηλευτές στα κρατικά νοσηλευτήρια

11 Νοεμβρίου 2021, 17:02

images

Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 382 νοσηλευτές, 11 εκ των οποίων θα αναλάβουν σύντομα καθήκοντά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΚΥΠΥ.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, συζήτησε σήμερα το θέμα της αναπλήρωσης των νοσηλευτών κατά τις μακροχρόνιες άδειες ασθενείας και άδειας μητρότητας αλλά και κατά τη γονική άδεια και άδεια μητρότητας. Ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ενημέρωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τους βουλευτές από το 2019-20 ώστε να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες.

Πρόσθεσε ότι από το 2019  μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 382 νοσηλευτές στα δημόσια νοσηλευτήρια, εκ των οποίων οι έντεκα θα αναλάβουν σύντομα τα καθήκοντά τους, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι να προσλαμβάνονται 25% περισσότεροι νοσηλευτές από τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε  να καλύπτονται αυτές τις μακροχρόνιες άδειες.

Όσον αφορά το πάγιο αίτημα των συντεχνιών για περαιτέρω στελέχωση, λόγω της αύξησης των αναγκών και ιδιαίτερα στα πλαίσια της πανδημίας, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ, δήλωσε ότι ουδέποτε ο οργανισμός αρνήθηκε να συζητήσει για περαιτέρω στελέχωση και πρόσληψη νοσηλευτών, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι στο τραπέζι του διαλόγου αυτή την εποχή και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του ΟΚΥΠΥ, ο οποίος σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή για συζήτηση.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Σάβια Ορφανίδου εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι ο ΟΚΥΠΥ αντικρίζει θετικά τα «εύλογα αιτήματα συντεχνιών και νοσηλευτών για να στελεχωθούν εκείνες οι υπηρεσίες που έχουν αυξημένες ανάγκες», τονίζοντας όμως ότι «πρέπει αυτό να γίνεται στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων, καθότι από το 2024 ο ΟΚΥΠΥ θα πρέπει να είναι οικονομικά αυτόνομος και ανεξάρτητος», όπως επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα