ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσφέρουν δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στο Μακάριο και κοινωφελή ιδρύματα

06 Δεκεμβρίου 2022, 13:52

images

Δωρεά 300 χιλ. λίτρων πετρελαίου σε 15 κοινωφελή ιδρύματα 12 ορεινών περιοχών και στο Μακάριο Νοσοκομείο παρέχει το φετινό χειμώνα η ΕΚΟ Κύπρου, σε συνεργασία με τον τέως Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε ότι «δεν είμαστε μόνο μία εταιρεία που προμηθεύει καύσιμα στην αγορά, αλλά προσπαθούμε να ξεχωρίζουμε για την έμπρακτη στήριξη στο συνάνθρωπο μας αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα».

«Η ΕΚΟ Κύπρου ξεκινά από σήμερα να προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 12 στέγες ηλικιωμένων, κέντρα κοινωνικής φροντίδας, βρεφοκομικούς και παιδικούς σταθμούς και κέντρα απασχόλησης παιδιών που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές του νησιού μας», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες αυτής της χειμερινής περιόδου και συμπεριλαμβάνει κοινωφελή ιδρύματα που λειτουργούν σε κοινότητες που εμπίπτουν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους καθώς και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω των 600 μέτρων.

Σημειώνεται ότι στα συγκεκριμένα ιδρύματα φιλοξενούνται πάνω από 180 ηλικιωμένα άτομα και άτομα με αναπηρία, πάνω από 245 παιδιά και βρέφη και 15 ασυνόδευτα παιδιά.

«Η ΕΚΟ Κύπρου θα διαθέσει και πετρέλαιο θέρμανσης και στο Μακάριο Νοσοκομείο, το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη μητέρα και το παιδί», συμπλήρωσε.

Παρευρισκόμενος στη διάσκεψη, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την ΕΚΟ Κύπρου για την πρωτοβουλία να διαθέσει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης προς τις ευάλωτες ομάδες.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η εταιρική υπευθυνότητα γίνεται αισθητή όλο και περισσότερο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αφού τέτοιες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην δοκιμαζόμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες οι οποίες γίνονται και οι κύριοι αποδέκτες αυτής της προσφοράς».

Ο κ. Χατζηπαντέλα υπέδειξε ότι «είναι πλέον γεγονός πως οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι δίχως την αποδοχή της κοινωνίας δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως επιχειρήσεις, αφού όσες από αυτές έχουν σχετική στρατηγική σημειώνουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους. Έτσι, όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στην εταιρική υπευθυνότητα και την εντάσσουν στην επιχειρηματική τους στρατηγική έχοντας πειστεί για τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει».

Με τη σειρά της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, ανέφερε ότι «η ΕΚΟ Κύπρου με την απόφαση της να προσφέρει το φετινό χειμώνα πετρέλαιο και υγραέριο θέρμανσης σε κοινωφελή ιδρύματα που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο μίας καθ’ όλα καταξιωμένης επιχείρησης στέλνοντας ξανά το μήνυμα πως η αλληλεγγύη και η φροντίδα των συνανθρώπων μας είναι καθήκον όλων».

Η κ. Ανθούση πρόσθεσε ότι μέσα από τις στοχευμένες πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση, «επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου στήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ατόμων εστιάζοντας στις πραγματικές τους ανάγκες».

«Βασική μας στόχευση η αύξηση της προσβασιμότητας όλων των πολιτών, στις υπηρεσίες φροντίδας και πρόνοιας ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς», υπογράμμισε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα