ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προς επικύρωση το μνημόνιο από τους κλινικάρχες

21 Ιανουαρίου 2020, 07:30

images

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να δεσμεύσει στον προϋπολογισμό  του  ΟΑΥ ποσό ύψους €70 εκ. ως εγγύηση για την τήρηση των οικονομικών όρων που προβλέπονται στο μνημόνιο συναντίληψης  σε σχέση με την ένταξη των ιδιωτικών  νοσηλευτηρίων στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, έσπασε τον πάγο, και οι ενδείξεις είναι ότι η ηγεσία του ΠΑΣΙΝ θα εισηγηθεί στα μέλη του να επικυρώσουν την καταρχήν συμφωνία με τον ΟΑΥ.

«Οι ενδείξεις είναι θετικές σε ότι αφορά τη συνομολόγηση συμφωνίας μεταξύ ΟΑΥ και ΠΑΣΙΝ» εκτιμά ο  Ανδρέας Παπακωνσταντίνου,  αναπληρωτής διευθυντής του ΟΑΥ και εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού, ο οποίος διευκρίνισε ότι «τον τελευταίο λόγο  τον έχουν τα μέλη του συνδέσμου των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και η απόφαση θα είναι σεβαστή»>

Οι επικεφαλής του ΟΑΥ, είχαν χθες  πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΠΑΣΙΝ, κατά την οποία δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις εφ’ όλης της  ύλης, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες και τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις  των ιδιωτικών κλινικών, σημείωσε στο YgeiaWatch  ο κ.  Παπακωνσταντίνου.

 Μετά το πέρας της συνεδρίασης που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ο  εκτελεστικός γραμματέας του ΠΑΣΙΝ, Μάρκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η πολύωρη συνεδρία διεξήχθη σε «πάρα πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε  εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με το μνημόνιο συναντίληψης ΟΑΥ – ΠΑΣΙΝ.

Ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη  30 Ιανουαρίου  θα συνέλθει η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΙΝ για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις .

Ερωτηθείς κατά πόσον ο ΠΑΣΙΝ είναι ικανοποιημένος μετά και από την ενημέρωση που έτυχε, ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε ότι «ο ΟΑΥ ήταν στη διάθεσή μας για τρίτη φορά απαντώντας σε ερωτήματα των μελών της ΚΕ του συνδέσμου.Πιστεύω ότι τα πλείστα των ερωτημάτων έχουν διευκρινιστεί.Αν υπάρξουν οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα οι λειτουργοί του ΟΑΥ θα είναι στη διάθεσή μας να απαντήσουν».

Σημειώνεται ότι

Πρόσθεσε ότι η ΚΕ του ΠΑΣΙΝ θα αποφασίσει αναφορικά με το αν αποδέχεται ή όχι το Μνημόνιο Συναντίληψης και ακολούθως, αναλόγως και της απόφασης, το κάθε νοσηλευτήριο θα μπορεί να αρχίσει δικές του χωριστές διαπραγματεύσεις με τον ΟΑΥ

Σημειώνεται ότι  με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια πρέπει να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους στον ΟΑΥ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020.

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, δήλωσε ότι. «Η συζήτηση εξαντλήθηκε και έχουν απομείνει μόνο μερικά τεχνικά ζητήματα για τα οποία ο ΟΑΥ οφείλει και θα δώσει διευκρινίσεις στον ΠΑΣΙΝ τις αμέσως επόμενες μέρες».

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι «αυτό που απομένει είναι η απόφαση του ΠΑΣΙΝ, κατά πόσον θα εισηγηθεί στα μέλη του ή όχι να ενταχθούν στο ΓεΣΥ γιατί, όπως δήλωσε δεκάδες φορές και ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, ο σύνδεσμος δεν θα επιβάλει στα μέλη του τι να κάνουν, απλά θα εισηγηθεί».

Αναφορικά με τα τεχνικά ζητήματα που εκκρεμούν ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι δεν επηρεάζουν την απόφαση των μελών του ΠΑΣΙΝ για ένταξη στο ΓεΣΥ, ωστόσο ο ΟΑΥ, πρόσθεσε,  θα στείλει τα όσα του έχουν ζητηθεί επί των τεχνικών αυτών θεμάτων που κυρίως αφορούν φάρμακα και αναλώσιμα.

Σχετικά Άρθρα