ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προς ανέγερση δύο νέων υδατοδεξαμενών στη Λευκωσία

05 Αυγούστου 2022, 13:52

images

Συμβόλαιο για την ανέγερση δύο νέων υδατοδεξαμενών στην πρωτεύουσα υπέγραψε σήμερα το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ) με την εταιρεία Semesco Co Ltd.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο υπέγραψαν στα κεντρικά γραφεία του Συμβουλίου ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΣΥΛ, Ανδρέας Χατζηπάκκος και  Κωνσταντίνος Παρμακλής αντίστοιχα, με τον Διευθυντή της αναθέτουσας εταιρείας Semesco Co Ltd, κ. Κώστα Ήρωα.

Σημειώνεται ότι η ανέγερση των δύο νέων εκ των τριών νέων υδατοδεξαμενών στη Λευκωσία, γίνεται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΛ κ. Ανδρέα Χατζηπάκκο, περιλαμβάνει  συνολικές επενδύσεις ύψους €1,2 δισ.

Πρόσθεσε ότι το ΣΥΛ αιτήθηκε και πέτυχε χρηματοδότηση €3 εκατ.  για την ανέγερση τριών  υδατοδεξαμενών νέου τύπου Glass Lined Steel Tanks.

«Η σημερινή ημέρα που σηματοδοτεί την υπογραφή του συμβολαίου της ανέγερσης των δύο εκ των τριών νέων υδατοδεξαμενών της Πρωτεύουσας δείχνει ότι το ΣΥΛ ενήργησε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε το Υπουργείο Οικονομικών για την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου που θα συμβάλει στην απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών που διαμένουν στην πρωτεύουσα», δήλωσε ο κ. Χατζηπάκκος.

Με τη σειρά του ο Διευθυντής του Συμβουλίου,  Κωνσταντίνος Παρμακλής, ανέφερε ότι «είναι με ευχαρίστηση που βλέπουμε τους στρατηγικούς μας στόχους, όπως είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης άριστης ποιότητας πόσιμου νερού και η εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση των καταναλωτών μας μέσα από ένα σύγχρονο και ψηφιοποιημένο Οργανισμό να υλοποιούνται».

Ακόμη, «με την ανέγερση των δύο νέων υδατοδεξαμενών χωρητικότητας οκτώ χιλιάδων κυβικών μέτρων  εκάστη, θα αυξήσουμε τον ωφέλιμο χρόνο αποθήκευσης στις είκοσι έξι ώρες και θα δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στα συνεργεία μας για διόρθωση της όποιας βλάβης χωρίς να διακόπτεται η ύδρευση», πρόσθεσε.

Ο κ. Παρμακλής σημείωσε επίσης ότι η Διεύθυνση μελετά σε επίπεδο Επαρχίας τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης με την ανέγερση και άλλων σύγχρονων υδατοδεξαμενών αλλά και τη μείωση των αφανών διαρροών στα δίκτυα υδροδότησης.

Σχετικά Άρθρα